11:38 22.08.2016

Питання України відсутнє в серпневому порядку засідань ради директорів МВФ

1 хв читати
Питання України відсутнє в серпневому порядку засідань ради директорів МВФ

Питання подальшого фінансування України у рамках програми EFF відсутнє в серпневоїму порядку засідань ради директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ), повідомляється на веб-сайті Фонду.

Раніше міністр фінансів України Олександр Данилюк заявляв, що рада директорів МВФ може розглянути питання про надання країні третього транша кредиту за програмою розширеного фінансування EFF під час чергового засідання на четвертому тижні серпня.

Відкрита в березні 2015 року чотирирічна програма EFF загальним обсягом SDR12,348 млрд (близько $17,23 млрд за поточним курсом) з першим траншем в $5 млрд спочатку передбачала щоквартальний перегляд програми, виділення в 2015 році ще трьох траншів по SDR1,18 млрд (близько $1,65 млрд) і зменшення квартальних траншів у 2016-2018 роках до SDR0,44 млрд ($0,62 млрд).

Водночас Україна, як і в двох попередніх програмах з МВФ, змогла отримати лише перші два транші, після чого виникла пауза в зв'язку з політичною кризою та зміною уряду. Після приходу нового Кабміну на чолі з Володимиром Гройсманом у квітні переговори про відновлення фінансування були відновлені. Спочатку передбачалося, що третій транш становитиме близько $1,7 млрд, і рішення про ньому рада директорів МВФ зможе прийняти в червні, проте через невиконання Україною ряду умов терміни постійно відкладаються, а розмір транша знижений до $1 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА