13:13 30.05.2016

Генпрокуратура припинила досудове розслідування стосовно екс-глави Мін’юсту України Лукаш

2 хв читати
Генпрокуратура припинила досудове розслідування стосовно екс-глави Мін’юсту України Лукаш

Слідчий Генеральної прокуратури України припинив досудове розслідування стосовно екс-міністра юстиції Олени Лукаш, її колишніх заступників та екс-директорів департаментів Мін’юсту за підозрою в розкраданні коштів і службовому підробленні.

"У ГПУ знову буксують: розслідування стосовно мене знову зупинено. Це такий процесуальний трюк, коли ну дуже потрібно потягнути час. Терміни наближаються до завершення, а перспектива знайти "хоч щось" туманна як ніколи", - написала О.Лукаш на сторінці у Facebook у понеділок.

Вона також виклала фотокопію постанови Генпрокуратури (від 19 травня) про припинення досудового розслідування.

Як повідомлялося, 5 листопада 2015 року СБУ затримала О.Лукаш. У Генпрокуратурі заявили, що зібрано інформацію, яка може підтверджувати вчинення нею злочинів за ч. 5 ст. 191 (розкрадання коштів в особливо великих розмірах) та ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу.

6 листопада Печерський районний суд Києва постановив узяти О.Лукаш під варту з правом застави в 5 млн 115,6 тис. грн. Того самого дня народний депутат України з фракції "Опозиційний блок" Вадим Новинський вніс зазначену заставу. 9 листопада О.Лукаш було звільнено.

18 листопада Апеляційний суд Києва знизив заставу для екс-міністра до 2 млн 557,8 тис. грн, підтвердивши рішення суду першої інстанції щодо обмеження її пересування за межі України.

28 грудня Солом’янський районний суд м. Києва повернув О.Лукаш заставу і закордонні паспорти та звільнив її від обмежень у пересуванні, зокрема і за кордон.

Досудове слідство цьому провадженні вже було призупинено. У березні поточного року Генпрокуратура відновила слідство у справі О.Лукаш.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

Голова УІНП: Із декомунізацією ми точно вже на фінальній стадії, але економічний аспект може затримати ці процеси

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА