15:17 25.04.2016

"Азовець" Краснов оголосив суху голодовку - адвокат

2 хв читати
"Азовець" Краснов оголосив суху голодовку - адвокат

Голова Цивільного корпусу "Азов-Крим" Станіслав Краснов, підозрюваний у державній зраді та підготовці терактів, оголосив суху голодовку, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" його адвокат Леонід Сіваков.

"Так, Краснов оголосив суху голодовку, він вимагає справедливого суду й адекватної медичної допомоги", - сказав захисник у коментарі агентству в понеділок.

Л.Сіваков розповів, що 26 квітня закінчується термін 2-місячного арешту, і в понеділок Шевченківський районний суд м. Києва продовжив розгляд питання про обрання С.Краснову запобіжного заходу.

Підсудного доправили до суду, однак пізніше він поскаржився на погане самопочуття, йому викликали "швидку допомогу", і зараз в судовому засіданні оголошено перерву.

Як повідомлялося, в ніч на 28 лютого 2016 року працівники СБУ затримали в Київській області С.Краснова та його дівчину, активістку Оксану Шелест. Пізніше голову "Азов-Крим" помістили під арешт на 72 години в СІЗО СБУ. Йому було пред'явлено звинувачення у незаконному зберіганні зброї.

У СБУ заявили, що С.Краснов співпрацює з РФ із 2014 року і передав своєму куратору списки полку МВС України "Азов". Крім того, в СБУ заявили про знайдений в Київській області сховок зі зброєю, імовірно закладений С.Красновим.

Водночас захист активіста заявив, що працівники спецслужби побили С.Краснова. Під час одного із засідань суду з обрання йому запобіжного заходу активіста госпіталізували за рішенням лікарів, які констатували у нього гіпертонічний криз, струс мозку, закриту черепно-мозкову травму.

У ніч на 2 березня С.Краснова було звільнено з СІЗО, оскільки закінчився 72-годинний термін, протягом якого мало бути обрано запобіжний захід. Цього самого дня СБУ пред'явило С.Краснову підозру за новими статтями - ст. 258 (тероризм) і ст. 111 (держзрада) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог за ранок провів уже два невдалі штурми на о. Нестрига, продовжує атакувати Кринки, де ситуація залишається складною - Плетенчук

Україна стане членом НАТО після перемоги у війні - Зеленський

У Мінветеранів анонсували запуск Е-посвідчення для ветеранів у "Дії" через два місяці

Реконструкція нежитлових об'єктів поруч із ТРЦ Ocean Mall не стосуватиметься будівлі з "літаючою тарілкою" - Мінвідновлення

Зеленський і Столтенберг відвідали Національний університет оборони

Генпрокурор: Слідство має підстави вважати умисним вибір офіцерів РФ вдарити по Одесі саме "Іскандером" із касетним боєзарядом

На аеродромі "Кущевська" на Кубані знищено склад авіабомб - британська розвідка

У РФ змінюють імена депортованим з України дітям, що ускладнює їх репатріацію - ISW

У Києві розпочато демонтаж композиції на честь Переяславської ради під аркою "Свободи українського народу" - КМДА

Інформація про другого загиблого в Харкові не підтвердилася, у місті 7 поранених

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА