17:16 21.03.2016

"Ютекснафтогаз" просить НАБУ перевірити аукціонний комітет Держгеонадр на корупцію через недопуск до торгів

2 хв читати
"Ютекснафтогаз" просить НАБУ перевірити аукціонний комітет Держгеонадр на корупцію через недопуск до торгів

ТОВ "Ютекснафтогаз" (Харківська обл.) звернулося до Генеральної прокуратури та Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) із заявою про корупційне правопорушення з боку аукціонного комітету Державної служби геології та надр, який не допустив компанію до участі в торгах із продажу спеціальних дозволів, запланованих на 22 березня.

Згідно із заявами "Ютекснафтогаз", які має агентство "Інтерфакс-Україна", компанія подала документи на участь в аукціоні з придбання спецдозволів на користування Південно-Кісовською і Мурафинською нафтогазовими площами в Харківській області.

Водночас у Держгеонадр заявили про неповну відповідність поданих "Ютекснафтогазом" документів порядку проведення аукціонів, тоді як, на думку компанії, вона направила всі необхідні документи для допуску до торгів.

В "Ютекснафтогаз" також звертають увагу, що в переліку допущених до першого у 2016 році аукціону з продажу ліцензій на користування надрами фігурують три компанії, які були зареєстровані в лютому 2016 року, тобто вже після оприлюднення оголошення щодо проведення аукціону.

"Вважаємо, що аукціонний комітет Державної служби геології та надр України з використанням службового становища не без участі корупційної складової намагається не допустити професійних учасників нафтогалузі до участі в аукціоні з продажу спеціальних дозволів на користування надрами, що, у свою чергу, призведе до недоотримання до бюджету грошових коштів за видобуток копалин та завдання шкоди інтересам держави", - йдеться в заяві компанії.

У діях посадових осіб Держгеонадр представники "Ютекснафтогазу" вбачають склад злочину, який кваліфікується як службова недбалість та зловживання службовим становищем.

ТОВ "Ютекснафтогаз" зі статутним капіталом 5 млн грн створено з метою діяльності у сфері нафтопереробки та газодобування. По 50% СК товариства належать "Матрапак ГМБХ" (Ганновер, Німеччина) і ТОВ "Краснокутський агрошляхбуд".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Житлову субсидію на неопалювальний сезон для більшості українців буде перепризначено автоматично - Мінсоцполітики

Країни G7 знижуватимуть залежність від Росії в галузі атомної енергії - заява

Між станціями метро "Деміївська" та "Либідська" розпочався демонтаж залізобетонних тюбінгів - КП "Київський метрополітен"

Суд дозволив зняти з митрополита Павла електронний браслет, але не відлучатися з місця проживання

"Нова пошта" відкрила перше відділення в Іспанії

Правоохоронець із Запоріжжя вимагав у військового хабаря за непритягнення до відповідальності за ДТП, у якій той не був винен

Зеленський: Членство в ЄС - мрія, яка скоро стане реальністю для України

Чарльз III повернувся до громадських обов'язків після діагностування раку

Україна планує більше залучати до розмінування жінок - Свириденко

Унаслідок ворожих ударів по Харкову одна людина загинула, дев’ятеро постраждали - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА