18:39 02.02.2016

Порошенко обговорив з Лайчаком питання україно-словацьких двосторонніх відносин

2 хв читати
Порошенко обговорив з Лайчаком питання україно-словацьких двосторонніх відносин

Президент України Петро Порошенко провів зустріч із віце-прем'єр-міністром, міністром закордонних справ і з європейських питань Словацької Республіки Мирославом Лайчаком, під час якої сторони обговорили питання в енергетичній сфері, європейську інтеграцію України та ситуацію на Донбасі.

Як повідомляє у вівторок прес-служба глави Української держави, співрозмовники обмінялися думками з важливих питань двосторонніх відносин і міжнародного порядку денного, зокрема обговорили ситуацію безпеки і питання імплементації Мінських домовленостей. П.Порошенко відзначив важливість міжнародної єдності і солідарності з Україною в питанні необхідності повного виконання Мінських домовленостей і продовження санкцій щодо Росії через їх невиконання.

Президент поділився враженнями від свого візиту в Берлін і переговорів з федеральним канцлером Ангелою Меркель. "Я дуже задоволений тим фактом, що в цих дуже непростих обставинах лідери Європейського Союзу знаходять час і зусилля утримати Україну серед вищих пріоритетів європейського порядку денного", - зазначив П.Порошенко.

Президент висловив вдячність Словаччині за підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, а також за надання гуманітарної допомоги Україні у розмірі 2,9 млн євро.

Співрозмовники приділили особливу увагу обговоренню питань енергетичної безпеки. Президент України подякував керівництву Словаччини за збільшення обсягів реверсного газопостачання в Україну.

"Ми пройшли першу зиму без російського газу. Ми скоротили споживання на 21 відсоток порівняно з минулим роком. Ми вводимо енергетичну диверсифікацію та енергетичну незалежність", - сказав П.Порошенко.

Президент України і глава МЗС Словаччини наголосили на неприпустимості реалізації проекту "Північний потік - 2".

Окрема увага була приділена алгоритму взаємодії двох країн у євроінтеграційному напрямку в контексті головування Чехії в ЄС у другій половині 2016 року.

Співрозмовники засвідчили важливість відкриття спільних пунктів контролю на українсько-словацькому кордоні, які допоможуть полегшити проходження процедур для громадян.

Глава МЗС Словаччини висловився на підтримку введення безвізового режиму для громадян України з боку ЄС.

М.Лайчак заявив про готовність його країни ділитися досвідом з Україною на шляху європейських трансформацій і допомагати Україні загалом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА