12:31 23.01.2016

П'ять планет можуть побачити без оптичних приладів на світанку 31 січня жителі північної півкулі

1 хв читати

Січень завершиться парадом планет, повідомили "Інтерфаксу" в прес-службі Московського планетарію.

"31 січня 2016 року жителів Землі очікує цікаве астрономічне видовище – ближче до сходу Сонця (7:30 мск) над горизонтом можна буде побачити п'ять планет Сонячної системи і Місяць, що приєднається до них", - розповіли в планетарії.

Там зазначили, що спостерігати явище можна буде неозброєним оком. Завдяки тому, що Місяць у цей період спадатиме, його світло не перешкодить спостереженням.

"У місті всі планети ми навряд чи побачимо, оскільки Венера і Меркурій перебуватимуть низько над обрієм, і їх не буде видно за будівлями. Спостереження краще проводити на відкритій місцевості і далеко від міських вогнів. Схід Сонця на початку лютого припадає приблизно на 8:20 мск, тобто о 7:30 мск небо досить темние", - цитує прес-служба керівника астрономічного комплексу Московського планетарію Ярослава Турілова.

Як повідомили в прес-службі, явище зможуть побачити не тільки москвичі, а й усі жителі північної півкулі Землі.

Там уточнили, що наукового терміна "парад планет" не існує, але серед любителів астрономії його досить активно використовують для опису астрономічного явища, коли кілька планет збираються в одній невеликій ділянці неба.

Великий парад за участї всіх восьми планет Сонячної системи жителі Землі зможуть побачити 19 травня 2161 року, додали в прес-службі столичного планетарію.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА