20:22 16.01.2016

Шахтарі в Червонограді продовжать страйк з вимогою виплати зарплати, повідомляють у профспілці

2 хв читати
Шахтарі в Червонограді продовжать страйк з вимогою виплати зарплати, повідомляють у профспілці

Шахтарі в Червонограді Львівської області вирішили продовжити страйк із вимогою погашення заборгованості із зарплати, а лідера профспілки викликали на допит, повідомляє голова Незалежної профспілки гірників України (НПГУ) Михайло Волинець.

"Упродовж 15-16 січня відбувалося таємне голосування працівників чотирьох змін на шахті "Степова". Гірники прийняли рішення продовжувати страйк до моменту погашення усієї заборгованості із заробітної плати", - повідомив М.Волинець на своїй сторінці у Фейсбук в суботу.

Він також повідомив, що члени профспілки працівників вугільної промисловості (стара профспілка, уточнює М.Волинець) проголосували за недовіру голові профкому, оскільки частина працівників вступає до складу осередку НПГУ.

М.Волинець повідомив, що 13 січня 2016 року слідчий поліції Червонограда провів допит голови первинної організації НПГУ шахти "Степова" Віталія Онижука у зв'язку з перекриттям шахтарями траси Львів - Рава-Руська.

"Це свідчить про те, що поліція Львівської області надає на звернення журналістів неправдиву інформацію, що кримінальної справи за фактом перекриття доріг шахтарями не відкривали", - вважає М.Волинець.

Він також додав, що НПГУ періодично інформує міжнародні організації, зокрема Міжнародну організацію праці і Міжнародну конфедерацію профспілок, про ситуацію, яка склалася в паливно-енергетичному комплексі України, і про становище трудівників цієї галузі.

Як повідомлялося, 12-15 січня шахтарі ДП "Львіввугілля" перекривали автомобільну дорогу "Львів - Рава-Руська" на знак протесту проти невиплати зарплати за листопад минулого року. За інформацією глави профспілки гірників Михайла Волинця, борг перед співробітниками "Львіввугілля" за листопад 2015 року становить 58,2 млн грн.

За інформацією в.о. гендиректора "Львіввугілля" Андрія Дяченка, 13 січня на рахунки "Львіввугілля" надійшло 20 млн грн, виділених Кабміном на виплати заборгованості із зарплати.

Проте, за оцінками А.Дяченка, близько 20% робітників шахти "Степова" продовжують протестувати. Інші ДП "Львіввугілля" працюють відповідно до графіків. До складу ДП "Львіввугілля" входить 6 шахт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА