11:28 12.01.2016

У затриманих на "Драгобраті" представників "Правого сектора" виявлено 160 тис. рублів

2 хв читати
У затриманих на "Драгобраті" представників "Правого сектора" виявлено 160 тис. рублів

У затриманих представників "Правого сектора", які підозрюються у бійці на гірськолижному курорті "Драгобрат" (Закарпатська область), виявлено 160 тис. російських рублів, заявив голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль.

"Хочу внести деякі пояснення навколо резонансного злочину на "Драгобраті", який починає обростати різними інсинуаціями. По-перше, спроби виправдати представниками "Правого сектора" п'яний бешкет на гірськолижному курорті "Драгобрат" тим, що власники і персонал турбази - жителі м. Красноармійськ Донецької області, є відвертою брехнею. У Красноармійську дійсно є "Хата магната", проте до турбази на "Драгобраті" вона не має ніякого відношення, це абсолютно різні заклади, які просто мають одну назву", - уточнив Г.Москаль в повідомленні на своєму офіційному сайті.

Він наголосив, що ні затримані, ні їхнє керівництво "ніяк не коментують інші злочини, які інкримінують бешкетникам з "Драгобрата", зокрема, п'яну стрільбу на автозаправці в с. Ковирів на Львівщині 28 грудня, хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї і пораненням двох осіб у Києві 29 грудня або стрільбу в Косівському районі Івано-Франківської області 9 січня, напередодні подій на "Драгобраті"".

"В останньому випадку один із затриманих разом із спільниками також влаштував п'яну стрільбу з бойової зброї, жорстоко побив кількох осіб (одному зламав палець), захопив автомобіль, а водія побив до втрати свідомості й запхав у багажник. Про це повідомляє прокуратура Івано-Франківської області. За цими фактами відкрито кримінальні провадження. Зараз спливають і інші злочини, здійснені затриманими на "Драгобраті" представниками ПС", - повідомив глава Закарпатської ОДА.

Він також зазначає, що на місці події виявлені гільзи від бойових пістолетів Макарова і Стечкіна, вилучених у представників ПС.

"По-четверте, у нападників виявлені 160 тис. російських рублів, походження яких невідоме. Так виникає питання: яким чином гроші країни-агресора потрапили до організації правого спрямування, невже "Правий сектор" отримує зарплату в російських рублях?" – запитав Г.Москаль.

Він висловив думку, що якщо у затриманих "дійсно є заслуги перед Україною, вони будуть враховані судом під час оголошення вироку", проте не дозволенно перетворювати Закарпаття "на полігон для злочинців, що прикривають свою діяльність псевдопатріотичними гаслами".

Як повідомлялося, вранці 10 січня до чергової частини Рахівського відділення Тячівського відділу ГУ Національної поліції в Закарпатській області надійшло повідомлення від невідомого про те, що в смт Ясиня на території однієї з туристичних баз невідомі чоловіки в камуфляжі влаштували бійку з обслуговуючим персоналом, застосовуючи при цьому зброю. П'ятьох осіб, що вчинили хуліганські дії, було затримано місцевими жителями і охороною.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА