18:56 31.12.2015

У ЄС набуде чинності єдиний механізм вирішення банківських проблем

2 хв читати
У ЄС набуде чинності єдиний механізм вирішення банківських проблем

Єдиний механізм вирішення (банківських проблем) - SRM - почне функціонувати в повному обсязв з 1 січня 2016 року, повідомила в четвер Єврокомісія.

"Це означає, що тепер у нас є система для вирішення проблем банків і для витрат щодо такого рішення, тож платники податків будуть позбавлені того, щоб виручати банки, якщо ті збанкрутують. Помилки банків більше не перекладатимуть на плечі інших", - заявив член Єврокомісії з фінансової стабільності та фінансових послуг Джонатан Гілл.

SRM, пояснюють у Брюсселі, зміцнить стійкість фінансової системи і допоможе уникнути майбутніх криз шляхом забезпечення своєчасного й ефективного вирішення проблем транскордонних і внутрішніх банків.

У комюніке Єврокомісії зазначено, що ЄС зробив важливі кроки для усунення основних причин фінансової кризи, щоб гарантувати набагато кращу капіталізацію банків і ефективніше керівництво, а також краще визначати ризики, які можуть виникати в системі. Але, незважаючи на ретельний нагляд і посилений акцент на запобіганні кризам, уточнює ЄК, все ще можливі випадки, коли банки потраплятимуть у складне становище. SRM встановлює рамки для держав-членів, що беруть участь у Банківському союзі, в яких повинні вирішуватися банківські проблеми.

Банківський союз є обов'язковим для всіх країн зони євро і складається з 19 членів: Австрії, Бельгії, Німеччини, Греції, Ірландії, Іспанії, Італії, Кіпру, Латвії, Литви, Люксембурга, Мальти, Нідерландів, Португалії, Словаччини, Словенії, Фінляндії, Франції та Естонії.

Якщо держави-члени приєднуються до банківського союзу, пояснюють у Єврокомісії, вони повинні обов'язково долучитися до механізму вирішення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА