16:47 10.11.2015

GIZ зацікавлена в подальшому відкритті муніципальних енергоагентств в Україні - Кюнне

1 хв читати
GIZ зацікавлена в подальшому відкритті муніципальних енергоагентств в Україні - Кюнне

Німецьке товариство міжнародної співпраці (Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit, GIZ) зацікавлене в подальшому відкритті муніципальних енергетичних агентств в українських містах, повідомив директор проекту "Створення енергетичних агентств в Україні" Роберт Кюнне (Robert Kuenne).

"Так. Звісно, нині основною метою GIZ є започаткувати два пілотні проекти, які стануть прикладом і моделлю для наслідування на території інших областей", - сказав він журналістам, відповідаючи на відповідне запитання під час XI Міжнародного конгресу "Інституціональні і технічні аспекти реформування житлово-комунального господарства - 2015" у Києві у вівторок.

За словами Р.Кюнне, на сьогодні GIZ разом із реалізацією пілотного проекту зі створення двох муніципальних енергоагентств також надає підтримку в питаннях енергоефективності та енергозбереження місцевим органам влади, зокрема Київської та Львівської областей.

Як повідомлялося з посиланням на Р.Кюнне, вартість реалізації пілотного проекту зі створення у 2014-2017 роках двох муніципальних енергоагентств в Україні становить EUR3 млн.

Йдеться про створення Одеського муніципального енергетичного агентства (ОМЕА), яке розпочало роботу у квітні 2015 року, а також муніципального енергоагентства в Донецькій області, роботи зі створення якого GIZ має намір продовжити після відновлення українською владою контролю над усією територією регіону.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА