10:59 09.11.2018

Товариство міжнародного співробітництва GIZ реалізує в Луганській області проект щодо поліпшення системи соціальних послуг

2 хв читати

Німецьке товариство міжнародного співробітництва (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH, GIZ) має намір реалізовувати на підконтрольній українській владі території Луганської та Донецької областей проект, пов'язаний із гуманітарною та соціальною сферами, повідомляє Луганська обласна державна адміністрація.

"Метою проекту є покращення системи соціальних послуг та можливостей освіти для людей, які надають ці послуги. Для підготовки проекту уряд Німеччини доручив нам здійснити оціночну місію", - заявляє директор проекту GIZ "Психосоціальна підтримка та менеджмент конфліктів" Александр Отто.

Представники GIZ повідомили, що в рамках майбутнього проекту особливу увагу буде приділено наданню соціально-психологічної допомоги людям, постраждалим унаслідок воєнного конфлікту.

Під час зустрічі оціночної місії GIZ із заступником голови Луганської обладміністрації Ольгою Лішик у четвер також обговорювалися можливості надання методологічної допомоги закладам вищої освіти, які готують фахівців-психологів.

За словами заступника голови обладміністрації, область потребує будівництва центру матері та дитини, актуальними залишаються питання організації роботи притулків для жертв насильства в сім'ї та центрів для роботи з постраждалими від торгівлі людьми. "Понад 500 жителів області отримали травми внаслідок воєнних дій, від вибухонебезпечних предметів, є осиротілі діти. Внутрішньо переміщені особи та особливо жителі населених пунктів поряд з лінією розмежування, які є свідками війни, перебувають у постійному стресі. Всі ці люди потребують кваліфікованої психологічної допомоги", - зазначила О.Лішик.

В обладміністрації нагадали, що GIZ підтримує Україну за дорученням Федерального уряду Німеччини на шляху демократичних перетворень з 1993 року. Наразі понад 350 національних та іноземних фахівців представляють GIZ у близько 20 населених пунктах України. Крім того, понад 30 інтегрованих та реінтегрованих експертів працюють безпосередньо в українських органах управління, торговельно-промислових палатах, університетах та неурядових організаціях. З 2009 року GIZ має бюро в Києві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА