10:05 29.10.2015

Порошенко нагородив орденом "За заслуги" лідера групи "Скрябін" Андрія Кузьменка посмертно

1 хв читати
Порошенко нагородив орденом "За заслуги" лідера групи "Скрябін" Андрія Кузьменка посмертно

Президент України Петро Порошенко нагородив орденом "За заслуги" І ступеня (посмертно) лідера групи "Скрябін" Андрія Кузьменка, загиблого в ДТП взимку цього року.

Таке рішення прийнято главою держави у відповідь на електронну петицію, в якій пропонувалося призначити А. Кузьменку звання народного артиста України.

П. Порошенко пояснив, чому не може присвоїти звання народного артиста України загиблому музиканта: "У відповідності зі статтею 40 Конституції України та статті 231 закону України "Про звернення громадян" я розглянув розміщену на веб-сайті офіційного інтернет-представництва президента України 05.09.2015 р. громадянином Ю. Морозовим електронну петицію "Призначення Андрію Кузьменку звання народного артиста України", яку підписали понад 26 тисяч громадян. ...У відповідності з пунктом 7 Положення про почесні звання України, затвердженого указом президента України "Про почесні звання України" від 29 червня 2001 року №476, присвоєння почесного звання посмертно не провадиться".

Однак з урахуванням численної підтримки ініціативи нагородження А. Кузьменка державною нагородою і його значного внеску у розвиток української культури і музичного мистецтва, глава держави підтримав пропозицію Комісії державних нагород та геральдики про нагородження А. Кузьменка орденом "За заслуги" I ступеня (посмертно).

Як повідомлялося, 2 лютого поточного року в ДТП у Дніпропетровській області загинув відомий український співак, лідер групи "Скрябін" А. Кузьменко, відомий під псевдонімом Кузьма.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА