13:36 30.09.2015

НБУ допускає санкції до Вектор Банку

2 хв читати
НБУ допускає санкції до Вектор Банку

Національний банк України (НБУ) допускає санкції до Вектор Банку (Київ) і просить голову Комітету Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності Сергія Рибалку утриматися від дестабілізувальних заяв, йдеться в повідомленні прес-служби НБУ, переданому в агентство "Інтерфакс-Україна".

"Національний банк раніше направив запит на підтвердження майнового стану власника суттєвої участі у банку й очікує відповіді найближчим часом. У разі непідтвердження відповідності законодавству до банку може бути застосовано санкції аж до виведення з ринку", - йдеться в повідомленні.

Раніше С.Рибалка на своїй сторінці у Facebook заявив, що капітал Вектор Банку був сформований шляхом махінацій з цінними паперами. За його словами, за рахунок продажу "сміттєвих" паперів між своїми фірмами ТОВ "Правова допомога" сформувало фіктивний прибуток, який внесло як капітал банку у розмірі 121 млн грн.

"Незважаючи на суттєве посилення законодавства щодо прозорості роботи банків, НБУ продовжує управляти ринком так, як йому вигідно. У ручному режимі. Конкретний приклад - Вектор Банк, щодо діяльності якого я направлю запити до НБУ, Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку та Фінмоніторингу для проведення відповідної перевірки", - написав С.Рибалка.

"Національний банк здивований такими діями голови Комітету Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності і переконаний, що такі заяви не додають стабільності банківській системі. Ми сподіваємося на перехід деяких депутатів від популістських заяв до конструктивної співпраці", - прокоментували заяву С.Рибалки в прес-службі регулятора.

Національний банк України зареєстрував Вектор Банк 31 січня 2014 року.

За даними НБУ, на березень 2015 року єдиним акціонером банку було ТОВ "Правова допомога", найбільшим бенефіціаром - Микола Корень.

Згідно з даними НБУ, на 1 липня 2015 року Вектор Банк за розміром активів посідав 121-ше місце (164,777 млн грн) серед 127 банків, що діяли в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Розпочато кримінальне провадження за фактом перешкоджання доступу держави до стратегічної інформації про проєктування АЕС – Міненерго

Окупанти обстріляли два села на Харківщині, постраждала пенсіонерка - Синєгубов

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА