14:44 07.09.2015

ФДМ розраховує отримати 20-30 млрд грн за рахунок "великої" приватизації

2 хв читати
ФДМ розраховує отримати 20-30 млрд грн за рахунок "великої" приватизації

Фонд державного майна України (ФДМУ) розраховує виручити 20-30 млрд грн за рахунок "великої" приватизації, заявив голова Фонду державного майна України Ігор Білоус на прес-конференції в Києві в понеділок.

"Бюджетні надходження від великої приватизації мають становити не менше 20-30 млрд грн. Це буде деяким компенсаторним елементом у проведенні податкової реформи", - сказав він.

В. Білоус додав, що, окрім планованих до держпродажу держоб'єктів, які озвучувалися раніше, на продаж можуть бути виставлені "Сумихімпром" і "Запорізький титано-магнієвий комбінат".

"Сумихімпром" і ЗТМК будуть несені до списку на приватизацію в тому разі, якщо уряд не прийме рішення про об'єднання активів титанової галузі", - сказав він

В. Білоус додав, що питання такого об'єднання активів наразі ктивно опрацьовується.

В. Білоус зазначив, що в поточному році Фонд держмайна зосередиться на підготовці до "великої" приватизації. Зокрема, така підготовка передбачає залучення радників. За даними глави ФДМ, завершено переговори з Єврокомісією, ЄБРР,USAID, IFC щодо фінансування таких радників. USAID готовий виділити $5-7 млн на ці цілі.

Крім підготовки до продажу великих об'єктів, ФДМ розраховує в поточному році продати більш дрібних, виручивши за них близько 1 млрд грн. Зокрема, йдеться про теплоелектроцентралі.

"На всі ТЕЦ є покупці, незважаючи на те, що це об'єкти минулого століття...І це не один, а 5-6 інвесторів", – сказав І. Білоус.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА