13:53 05.08.2015

"Укрбурштин" намагається легалізувати незаконно видобутий бурштин заднім числом - Аваков

2 хв читати
"Укрбурштин" намагається легалізувати незаконно видобутий бурштин заднім числом - Аваков

Керівники державної компанії "Укрбурштин" намагаються заднім числом легалізувати незаконно видобутий бурштин, який нещодавно конфіскували правоохоронці, заявляє міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Тобто, зараз заднім числом намагаються легалізувати бурштин, який не добувався за всю історію компанії?", - поставив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк питання А.Авакову під час засідання Кабміну в середу, на що глава МВС відповів: "Так".

За словами міністра, в розвиток інформації про затримання бурштину з'явилися відомості про те, що начебто 2,6 тонни бурштину видобуто легально. "У нас за всю історію стільки ця компанія не добувала, як тепер вони намагаються оголосити і забрати це каміння назад", - сказав А.Аваков.

За його словами, це була, "по суті, підпільна нелегальна фабрика з обробки бурштину".

Водночас у середу вдень народний депутат Антон Геращенко (фракція "Народний фронт") написав у своєму мікроблозі у "Twitter": "Щойно Рівненський суд заарештував мікроавтобус і 2,6 тонни бурштину, затриманого вчора, до кінця слідства".

Як повідомлялося, у вівторок спеціальна група МВС за участю Державної фіскальної служби вилучила в Рівненській області 2,6 тонни бурштину. А.Аваков заявив, що цей бурштин був видобутий незаконно і готувався до контрабандної відправки за кордон; його вартість, за попередніми оцінками, - близько $3 млн.

Арбітражний керуючий "Укрбурштину" Олена Левкович на прес-конференції в середу заявила, що вилучені правоохоронцями у вівторок 2,6 тонни бурштину належать компанії, і "Укрбурштин" готовий через суд домагатися його повернення. О.Левкович пояснила, що компанія перебуває в процедурі санації і не має можливості самостійно здійснювати геологорозвідувальні роботи на ділянці площею понад 1 тис. га, на яку вона має всі необхідні дозвільні документи. Для цих робіт "Укрбурштин" залучив три приватні компанії, з якими уклав відповідні договори.

О.Левкович пояснила, що вилучений бурштин був підготовлений для проведення експертизи і розпочато пошук торговельної компанії. Продаж бурштину був схвалений комітетом кредиторів компанії, а виручені гроші мали піти на погашення боргів "Укрбурштину". Арбітражний керуючий зазначила, що правоохоронним органам було своєчасно надано всі необхідні документи, що підтверджують законність видобутку цієї партії бурштину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

УІНП виніс на громадське обговорення законопроєкт про засади державної політики національної пам'яті українського народу

Втрати ворога на часовоярському напрямку за червень сягають понад 5 тис. осіб - ОСУВ "Хортиця"

Вербицький заявляє, що звільнився з посади заступника генпрокурора за власним бажанням для збереження репутації відомства

Вербицького звільнено з посади заступника генпрокурора - Офіс генпрокурора

ПОБЛИЗУ МИРГОРОДА ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ БУЛО ЧУТИ ВИБУХИ, ПС ОГОЛОШУВАЛИ ПОВІТРЯНУ ТРИВОГУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Ворог увечері випустив по Києву ракети "Іскандер-К", а вночі по Дніпру - "Іскандер-М" - Повітряні сили

Черга з фур почала рости на українсько-польському кордоні

У Києві через спеку запроваджено обмеження руху великогабаритного вантажного транспорту

Найбільші обсяги відключень у понеділок будуть із 16:00 до 24:00 - "Укренерго"

Через обстріли є нові знеструмлення у трьох регіонах, на енергооб'єкті в Полтавській області загинув працівник підрядної організації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА