17:26 11.11.2015

Голландська "Озон Інвестмент" і німецька "Карл Груп" планують інвестувати $10 млн у проекти з видобутку бурштину

3 хв читати
Голландська "Озон Інвестмент" і німецька "Карл Груп" планують інвестувати $10 млн у проекти з видобутку бурштину

Інвестиційна компанія ТОВ "Озон Інвестмент" (Нідерланди) і група компаній "Карл Груп" (Німеччина) планують упродовж п'яти років інвестувати до $10 млн у проекти державної акціонерної компанії (ДАК) "Українські поліметали" з видобутку бурштину і рекультивації земель.

Генеральний директор "Озон Інвестмент" Томас Бретшнейдер і гендиректор ДАК "Українські поліметали" Костянтин Лісничий підписали меморандум про співпрацю під час прес-конференції в середу.

"Оскільки бурштин - високомаржинальний бізнес, проблем із залученням інвестора у нас немає" - констатував К.Лісничий.

Він також повідомив про плани повної легалізації видобутку бурштину, оскільки на сьогодні понад 95% видобутого бурштину не обкладається податками. Згідно з оцінкою експертів, запуск підконтрольного ДАК "Українські поліметали" держпідприємства "Укрбурштин" на повну потужність дасть змогу направляти до бюджету по 30 млн грн податків щорічно.

Згідно з розробленим планом розвитку "Укрбурштину", в найближчі три-шість місяців підприємство має намір отримати дозвіл на промислову розробку бурштину на термін 20 років. Крім того, передбачається легально працевлаштувати 500-1 тис. осіб і отримати сумарний дохід в 2016-2018 рр. у розмірі $25,871 млн.

К. Лісничий також заявив, що ГК "Українські поліметали", що під управлінням Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ), відновила 100% контроль над ДП "Укрбурштин" і з 10 жовтня призначила його керівним менеджером Олега Щокіна.

"Ми забезпечили повний розрахунок з конкурсними кредиторами "Укрбурштину" в розмірі 4,3 млн грн. Це робить неможливим повернення до процедури банкрутства", - зазначив К.Лісничий.

У свою чергу, представник двох компаній-кредиторів, що був присутнім на прес-конференції, - директор інвесткомпанії "ТОВ "Грін-сервіс" - повідомив, що дотепер кошти не надходили ні на рахунок його компанії, ні на рахунки інших кредиторів.

За словами керівного партнера юридичної компанії Ario Caital Group Юліана Хорунжего, компанії-кредитори продовжують чинити опір поверненню підприємства під контроль держави, подають до суду фальсифіковані документи.

Як повідомлялося, Господарський суд Рівненської області 7 жовтня припинив процедуру банкрутства ДП "Укрбурштин" за позовом ДАК "Українські поліметали".

За словами Ю.Хорунжего, представники ДАК "Українські поліметали" сподіваються виграти справу і в апеляційному суді.

ДП "Укрбурштин" у процедурі банкрутства. МЕРТ і нове керівництво "Українських поліметалів" підозрюють штучне доведення підприємства до такого стану з метою виведення активів і докладають зусиль для виведення його з банкрутства.

"Українські поліметали" запропонувала кредиторам "Укрбурштину" укласти угоду про погашення заборгованості у розмірі 4,192 млн грн.

За даними ДП "Укрбурштин", його активи станом на 30 вересня 2015 року становили 5,402 млн грн, кредиторська заборгованість - 6,171 млн грн.

ТОВ "Озон Інвестмент" - інвестиційна компанія, засновником якої є європейський холдинг Global Health Resolution Financial Services B.V. із штаб-квартирою в Нідерландах. Інвестує в проекти зі значним потенціалом росту у сфері медицини, альтернативної енергетики, сільського господарства тощо шляхом надання фінансування або входження в акціонерний капітал.

Група "Карл Груп" - диверсифікована компанія, що працює в нерухомості, енергетиці, будівництві, промисловому виробництві і проектному менеджменті.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА