12:00 15.07.2015

Більшою частиною зовнішнього боргу України володіють 15 великих фондів - Лісовенко

2 хв читати
Більшою частиною зовнішнього боргу України володіють 15 великих фондів - Лісовенко

Більшою частиною зовнішнього суверенного та квазісуверенного боргу України володіють 15 великих фондів, повідомив урядовий уповноважений з питань управління державним боргом Віталій Лісовенко в інтерв'ю газеті "Сегодня".

Найбільшим із них є фонд Franklin Templeton, уточнив він.

"Усі ці фонди - це установи, які акумулюють кошти вкладників. Власники цих фондів не є власниками цих грошей. Крім того, єврооблігації, тобто форма зовнішнього боргу, яким вони володіють, - це інструмент, який вільно торгується на ринку, і вони у будь-який момент часу можуть поміняти власника", - зазначив В.Лісовенко.

Інших деталей про власників - хто вони та які їхні частки в загальному обсязі випущених єврооблігацій – В.Лісовенко не уточнив.

Раніше повідомлялося, що фонди, якими керують або представляють BTG Pactual Europe LLP, Franklin Advisers Inc., TCW Investment Management Company і T. Rowe Price Associates, Inc. сформували комітет кредиторів для спільного обстоювання своїх інтересів під час переговорів щодо реструктуризації зовнішнього боргу України.

Комітет кредиторів, крім того, постійно контактує з іншими тримачами українських єврооблігацій, а всі разом вони володіють більше ніж $10 млрд українського боргу.

Кредитори наполягають на відмові списання боргу, тоді як українська сторона неодноразово наголошувала, що для виконання цілей програми Міжнародного валютного фонду необхідно буде не лише відстрочити погашення зовнішнього боргу, а й списати частину його номіналу та знизити відсотки.

У середу, 15 липня, міністр фінансів України Наталія Яресько проведе у Вашингтоні перші прямі переговори з комітетом приватних кредиторів із метою досягнення угоди про реструктуризацію суверенних єврооблігацій.

Сторони домовилися провести переговори у дусі доброчесності, без будь-яких попередніх умов та з метою досягнення угоди про умови боргової операції якнайшвидше.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Тбілісі перед будівлею парламенту відбуваються сутички між поліцією та протестувальниками, почалися затримання

Україна розраховує на розширення допомоги Азербайджану у питаннях розмінування

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА