10:31 09.07.2015

Нацбанк дозволив легалізуватися реальним власникам банків "Юнекс", "Михайлівський", "Радикал" і Укрінбанк

2 хв читати
Нацбанк дозволив легалізуватися реальним власникам банків "Юнекс", "Михайлівський", "Радикал" і Укрінбанк

Національний банк України з початку поточного року виявив реальних власників банків "Юнекс", "Михайлівський", "Радикал" і Укрінбанк і дозволив їм отримати статус контролерів цих фінустанов, повідомив директор департаменту реєстраційних питань та ліцензування Нацбанку Леонід Антоненко.

"За півроку боротьби з футбольними командами Нацбанк знайшов реальних власників і дозволив їм легалізувати свій статус контролерів у чотирьох банках: пану В.Новинському (власник "Смарт-холдингу" Вадим Новинський - ІФ) - в банку "Юнекс", пану В.Клименку (Володимир Клименко - ІФ) - в Укрінбанку, пану В.Поліщуку (власник мережі "Ельдорадо Віктор Поліщук - ІФ) - у банку "Михайлівський", пану М.Шпаку (співвласник ТОВ "Промислова інноваційна компанія" Максим Шпак - ІФ) - у Радикал банку", - написав чиновник НБУ у своєму блозі в "Facebook".

Він також зазначив, що загалом з початку року Нацбанк дозволив встановити контроль над дев’ятьма банками і відхилив 37 заяв на купівлю, з яких у 35 заявники претендували на купівлю банків, оголошених неплатоспроможними.

"Причини відмов: заявники не розкривали своїх бенефіціарних власників або не змогли підтвердити їх задовільного майнового стану. Нацбанк не бачить сенсу дозволяти викуповувати тонучі банки людям, щодо яких є сумніви в їх фінансовій надійності. Тим більше компаніям, які не розкривають своїх бенефіціарів", - наголосив Л.Антоненко.

Згідно з останньою інформацією на сайті НБУ, В.Новинському на 8 березня 2015 року належало 6,9824% акцій банку "Юнекс", В.Клименку на 5 червня – 71,1436% акцій Укрінбанку, В.Поліщуку на 18 березня – 92,501% банку "Михайлівський" і М.Шпаку на 11 червня – 71% банку "Радикал".

Еще по теме

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА