17:22 08.07.2015

Порошенко закликає голів облдержадміністрацій бути активнішими в реалізації актуальних реформ, не чекаючи рішень центральної влади

2 хв читати
Порошенко закликає голів облдержадміністрацій бути активнішими в реалізації актуальних реформ, не чекаючи рішень центральної влади

Президент України Петро Порошенко закликав голів обласних державних адміністрацій виявляти ініціативу в реалізації важливих і нагальних реформ на місцях, не чекаючи відповідних рішень центральних органів влади.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", під час наради з губернаторами і керівниками силових структур в Одесі під керівництвом президента виникла словесна суперечка між головами Дніпропетровської і Одеської ОДА.

"Коли пан Райнін (голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін - ІФ) сказав, що вони ввели електронну систему отримання дозволів, йому ніхто не аплодував. А коли пан Саакашвілі (глава Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі - ІФ) сказав: "Ми побудуємо такий красивий будинок", - було багато оплесків... Я не мислю тими категоріями, як пан Саакашвілі, я вважаю, що там є деякі складнощі із законом і в нас немає, на жаль, повноважень. Щоб виконувати закон, спочатку Кабінет Міністрів має скасувати підзаконні акти і Верховна Рада має їх змінити. Чи пан Давид (заступник генерального прокурора України Давид Сакварелідзе - ІФ) прийде до мене", - сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко, виступаючи на нараді.

Глава Одеської області М. Саакашвілі у відповідь зазначив, що чинне законодавство в окремих випадках не дає главі ОДА деяких повноважень. "А що, вам краще, щоб Україна швидко розвивалася або щоб прокурор додому не приходив?" - парирував глава Одеської області.

Водночас у діалог втрутився президент України, який закликав губернаторів не вступати в суперечки. "По-перше, я не дозволяю суперечок. Слово надаю тільки я. По-друге, у нас на сьогодні президент має право законодавчої ініціативи, ви - президентська вертикаль, і я чекаю проект змін до закону, який вам розв'яже руки", - сказав П. Порошенко.

Він додав, що реформи не мають чекати внесення змін до законодавства. "Якщо ми сидітимемо і чекатимемо, поки хтось там змінить законодавство, щоб ми почали реформи, - ми програємо. І тому ми одна команда, незалежно від того, у кого який стиль", - сказав президент.

Пізніше, завершуючи засідання, П.Порошенко закликав керівників областей і присутніх голів силових структур до рішучих дій, образно зазначивши, що "в окопах уже ніхто не сидітиме".

Він також пообіцяв, що у вересні буде проведено подібну нараду, швидше за все, в Києві, на якій заслухають звіти і дадуть незалежну оцінку діяльності на місцях. При цьому глава держави наголосив, що наразі значних зауважень у нього немає.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Двоє загиблих, ще четверо поранених на Донеччині за минулий день через обстріли

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

Війська РФ за добу здійснили три ракетних і 70 авіаударів, а також понад 100 обстрілів із РСЗВ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА