14:51 11.06.2015

"Беркутівці", яких підозрюють у злочинах проти учасників Революції Гідності, затягують ознайомлення з матеріалами Генпрокуратури

1 хв читати
"Беркутівці", яких підозрюють у злочинах проти учасників Революції Гідності, затягують ознайомлення з матеріалами Генпрокуратури

Четверо бійців спецпідрозділу Внутрішніх військ МВС України "Беркут", підозрюваних у скоєнні злочинів під час Революції Гідності, затягують ознайомлення з матеріалами справи, заявляють у Генпрокуратурі.

"Наразі з 15 осіб у нас четверо командирів полку міліції "Беркут". Двоє заступників і двоє командирів рот наразі ознайомляться з матеріалами кримінального провадження. І після завершення ознайомлення, ми сподіваємося, найближчим часом матеріали будуть направлені до суду", - сказав на брифінгу в четвер начальник управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк.

С. Горбатюк нагадав, що слідство двічі намагалося обмежити "беркутівців" у часі для ознайомлення з матеріалами справи, але Печерський суд не погодився з цим.

Відповідаючи на уточнювальне запитання про те, чи можна говорити, що "беркутівці" зловживають своїм правом на вивчення матеріалів справи, С. Горбатюк сказав: "Ми, як наслідок, вважаємо, що має місце певне зловживання і затягування. Тому ми двічі зверталися до суду для обмеження їх у часі".

"Встановлені практично всі організатори, починаючи від вищого керівництва держави і безпосередніх командирів "Беркута". Повідомлено про підозру 15 осіб. На жаль, не встановлені безпосередньо ті, хто застосовував насильство, безпосередньо бив протестувальників. Але робота триває. Ми сподіваємося, що за результатами експертиз, відеозаписів це стане результатом продовження допитів, і ми встановимо осіб, які безпосередньо били (протестувальників – ІФ)", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МВС: Довідка про несудимість не потрібна для оновлення даних у ТЦК

Е-кабінет для військовозобов'язаних має запрацювати з 18 травня - Міноборони України

ДБР затримало прикордонника, який застрелив цивільного, що намагався незаконно перетнути кордон

Ворог розширив зону активних бойових дій майже на 70 км - Сирський

Ситуація у Вовчанську контрольована, тривають заходи з посилення оборонних позицій - Генштаб ЗСУ

Вихідні в Україні будуть теплими, на заході країни та на Лівобережжі короткочасні дощі й грози

Уперше за два роки війни ЗСУ вистачає артилерійських снарядів - Зеленський

Зеленський: Партнери не підштовхують нас до переговорів з РФ

Зеленський заявив, що використання Україною західної зброї на території РФ стало б захистом, а не наступом

Уламки російського дрона пошкодили один з енергооб'єктів на Вінниччині - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА