15:08 03.04.2015

У будинку Бочковського під Києвом у п'ятницю відбувся обшук - адвокат

2 хв читати

Обшук у будинку екс-голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського, який розпочався рано вранці п'ятниці, завершився близько 14.00, повідомив його адвокат Ігор Федоренко.

У коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" він зазначив, що обшук проводився в рамках кримінальних справ стосовно його підзахисного, що об'єднані в одне провадження.

"Я можу сказати, що в результаті обшуку не було знайдено жодних документів, що мають відношення до цієї справи, а також будь-яких матеріальних цінностей або значних сум коштів", - сказав В. Федоренко.

Адвокат зазначив, що у нього немає претензій до правоохоронців щодо процедури проведення обшуку, але звернув увагу, що його можна було провести у більш коректній формі стосовно людей, які перебували в приміщенні під час проведення обшуку.

Як повідомлялося, 25 березня на засіданні Кабінету Міністрів правоохоронці затримали голову ДСНС Сергія Бочковського та його першого заступника Василя Стоєцького за підозрою у зловживаннях і причетності до корупційних схем у ДСНС. Після цього уряд звільнив цих чиновників. Їм оголошено підозру, що в п'ятницю суд мав ухвалити рішення про обрання їм запобіжного заходу.

Клопотання про арешт С. Бочковського та його заступника В. Стоєцького 27 березня було відкликано із суду представником Генпрокуратури, як заявив глава МВС України Арсен Аваков, з метою його розширення. Нове буде передано до суду в суботу вранці, 28 березня.

Адвокат С. Бочковського В. Федоренко повідомив, що слідство готує обвинувачення за чотирма новими кримінальними справами.

Печерський районний суд Києва 28 березня задовольнив клопотання слідства про обрання запобіжного заходу С. Бочковському у вигляді утримання під вартою на два місяці з правом внесення застави в 1,184 млн грн. В. Стоєцькому суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на два місяці з можливістю внесення застави в 1,182 млн грн.

1 квітня В. Стоєцький вийшов під заставу.

С. Бочковський вийшов під заставу з Лук'янівського СІЗО 2 квітня. За словами адвоката, з ізолятора екс-глава ДСНС одразу поїхав до лікарні - у нього загострився цукровий діабет і підвищився тиск.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українські воїни розбили колону техніки й піхоту окупантів, які намагалися здійснити прорив на Харківщині

Окупанти вдарили по фермі в Коротичах, один цивільний загинув, троє поранені - Синєгубов

Зеленський змінив першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки - указ

ЗАСТУПНИК МІНІСТРА РОЗВИТКУ ГРОМАД, ТЕРИТОРІЙ ТА ІНФРАСТРУКТУРИ АЗАРХІНА НАПИСАЛА ЗАЯВУ ПРО ЗВІЛЬНЕННЯ З ПОСАДИ У ЗВ'ЯЗКУ ЗІ ЗВІЛЬНЕННЯМ ВІЦЕПРЕМ'ЄРА КУБРАКОВА

На Херсонщині в пожежі, що розпочалася внаслідок обстрілу, загинули двоє людей - голова ОВА

Кількість поранених у Вовчанську зросла до 5 людей - прокуратура

Україна і Сербія домовилися про проведення першого з 2013 року засідання Міжурядової комісії з питань торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва - Кулеба

На краматорському напрямку відбулося 27 бойових зіткнень - Генштаб ЗСУ

Рада оборони Харківщини вирішила примусово евакуювати з прикордонних громад дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Кличко терміново передав захисникам Вовчанська 150 fpv-дронів, квадрокоптери та системи РЕБ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА