17:30 26.03.2015

Демчишин розраховує на продовження ще на місяць надзвичайних заходів на електроенергетичному ринку

2 хв читати
Демчишин розраховує на продовження ще на місяць надзвичайних заходів на електроенергетичному ринку

Міністр енергетики та вугільної промисловості розраховує, що Кабінет Vіністрів України на найближчому засіданні ухвалить рішення про продовження надзвичайних заходів на електроенергетичному ринку ще на місяць.

"Ці заходи на сьогодні однозначно треба продовжити. Є рішення, які від продовження цих заходів залежать. Ситуація поліпшується, але вугілля поки що немає, платежі у зону (АТО - ІФ) необхідно координувати, є питання з зеленим тарифом", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами міністра, на урядовому засіданні 25 березня це рішення ухвалено не було.

Як повідомлялося, Кабмін постановою №372 від 13 серпня 2014 року затвердив порядок вжиття тимчасових надзвичайних заходів із подолання наслідків тривалого порушення нормальної роботи ринку електроенергії, а розпорядженням №764 від того ж числа вперше затвердив необхідність вжиття таких заходів. Згодом такі заходи продовжувалися розпорядженнями від 1 жовтня, 7 листопада, 8 грудня 2014 року, 14 січня і 25 лютого 2015 року.

Цей режим дає додаткові можливості Нацкомісії регулювання електроенергетики та комунальних послуг при встановленні тарифів і проведення розрахунків, а для оператора енергосистеми "Укренерго" - при виконанні технічних функцій з передання та використання енергопотужностей.

Тимчасові надзвичайні заходи можуть застосовуватися на період, що не перевищує один місяць. При цьому Кабмін має право ухвалити рішення про продовження терміну дії тимчасових надзвичайних заходів, але не більше ніж на один місяць. Зокрема, на період застосування відповідних заходів, суб'єкти електроенергетики, незалежно від форми власності зобов'язані діяти відповідно до стандартів операційної безпеки функціонування об'єднаної енергетичної системи і оперативних команд і розпоряджень держпідприємства "НЕК "Укренерго".

Необхідність вжиття відповідних заходів виникла у результаті бойових дій на Донбасі, які потягли за собою зниження видобутку вугілля та його підвезення на електростанції, які є основними споживачами вугільної продукції, що призвело до дефіциту потужностей в енергосистемі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА