17:46 29.01.2015

"Південьмаш" продовжує виконання замовлень із міжнародної кооперації - прес-служба

3 хв читати
"Південьмаш" продовжує виконання замовлень із міжнародної кооперації - прес-служба

ДП "Південний машинобудівний завод ім. О. М. Макарова" (ПМЗ, Дніпропетровськ) продовжує роботи в рамках міжнародної кооперації, введениий адміністрацією до 25 лютого у зв'язку з тимчасовим недозавантаженням потужностей стан простою стосувався менше 50% виробництва, уточнюють на підприємстві.

"У зв'язку з тимчасовою недостатністю завантаженості виробничих потужностей на підприємстві введено стан простою до 25 лютого 2015 року. В неактивному стані перебувають менше половини працюючих, підрозділи, що мають виробничі завдання, працюють в звичайному режимі", - повідомляється в поширеному в четвер прес-службою підприємства офіційній заяві ПМЗ.

Тимчасово введений захід, наголошують на підприємстві, не впливає на виконання контрактних зобов'язань ПМЗ за роботами в рамках міжнародної кооперації. "Наразі підприємство виконує роботи на замовлення компанії Orbital (США), БК "АЦС" (Бразилія), в рамках інших міжнародних проектів і програм, а також за договорами з КБ "Південне", - уточнює прес-служба.

На підприємстві звертають особливу увагу на недостовірність широко розтиражованої ЗМІ інформації про нібито наявність у "Південмашу" "проблем" із постачанням комплектувальних з тимчасово окупованих регіонів Донбасу: "Південмаш" не має критичних проблем з постачанням комплектувальних з тимчасово окупованих регіонів Донбасу. Труднощі з постачанням комплектувальних з Донбасу стосуються лише обмеженого асортименту продукції цивільного призначення, зокрема, тракторів", - пояснюють у прес-службі.

У ПМЗ також закликають медіа утримуватися від недобросовісного тиражування неперевіреною інформацією, уточнюючи: у зв'язку з тимчасово введеними адміністрацією заходами, 21 січня на підприємстві відбувся не "масов ий страйк проти зупинки заводу", а мітинг. У зв'язку з цим у прес-службі зазначають: "жоден представник ЗМІ офіційно не звернувся на підприємство за коментарями ані з приводу мітингу 21 січня 2015 року, ані з приводу введеного простою".

"Працівникам, які перебувають у простої, у суворій відповідності з вимогами КЗПП нараховується заробітна плата в розмірі двох третин тарифної ставки (окладу)", - уточнюється в заяві ПМЗ.

ДП "Південний машинобудівний завод імені О. М. Макарова" - одне з ключових підприємств ракетно-космічної промисловості України, відомий у світі виробник ракет-носіїв та супутників громадянського, наукового і військового призначення.

В умовах розриву традиційних коопераційних зв'язків у зв'язку з розв'язаною РФ щодо України зовнішньою агресією, за даними підприємства, у 2014 році обсяги виробництва ПМЗ ракетно-космічної техніки за договорами з РФ порівняно з 2011 роком скоротилися більш ніж у 60 разів, порівняно з 2013 роком - у 17 разів

За даними ПМЗ, обсяг укладених на сьогоднішній день контрактів "Південмашу" на 2015 рік оцінюється майже в 1 млрд грн, а додаткова потреба в дозавантаженні виробничих потужностей - в 1,5 млрд грн. У загальному обсязі орієнтовного завантаження потужностей ПМЗ для забезпечення стабільної роботи в 2015 році, частка відпрацьованого наразі держоборонзамовлення (ДОЗ) оцінюється в 30%.

За підсумками відвідування "Південмашу" та КБ "Південне" у жовтні 2014 року президент України Петро Порошенко доручив забезпечити ПМЗ до 2015 року фінансування ДОЗ на виробництво високоточної зброї.

З посиланням на місцеве видання, нещодавно ЗМІ широко поширили інформацію про зупинку "Південмашу" до початку березня у зв'язку зі складною ситуацією, "викликаною відсутністю державних замовлень і проблемою постачання комплектувальних з тимчасово окупованих регіонів "Донбасу".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА