13:45 20.12.2014

Одного з організаторів сепаратистських акцій у Харкові заарештовано - прокуратура

2 хв читати
Одного з організаторів сепаратистських акцій у Харкові заарештовано - прокуратура

Одного організаторів сепаратистських акцій у Харкові заарештовано.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області Ленінський районний суд за клопотанням прокуратури змінив йому запобіжний захід із застави на утримання під вартою.

"Зміну запобіжного заходу пов'язано з тим, що вчора (у п'ятницю - ІФ) цьому громадянину оголошено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.3 ст.109 КК України, а саме публічні заклики до насильницького зміни конституційного ладу, захоплення державної влади, вчинені повторно. Завдяки послідовній та скоординованій роботі працівників СБУ, міліції та прокуратури зібрано достатню доказову базу для інкримінування зазначених злочинів. Згідно з останніми змінами до законодавства, підозрюваним у злочинах, передбачених статтями 109-114 Кримінального кодексу України, можна обирати запобіжний захід виключно у вигляді утримання під вартою", - цитує прес-служба заступника прокурора Харкова Олександра Бударного.

Підозрюваний перебуватиме у слідчому ізоляторі до 30 січня 2015 року - часу закінчення терміну досудового розслідування.

Як повідомило кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" інформоване джерело, йдеться про координатора руху "Юго-Восток" і лідера проросійської організації "Великая Русь" Юрія Апухтіна.

Як повідомлялося, 30 квітня співробітники ГУ МВСУ в Харківській області затримали Юрія Апухтіна за підозрою в організації масових заворушень у Харкові (ст. 294 КК).

Пізніше СБУ повідомила, що Ю.Апухтіна затримали в рамках кримінального провадження за ч. 2 ст. 109 КК України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади).

Співробітники СБУ провели обшук в приміщенні обласної організації "Великої Русі". В її офісі виявлено та вилучено гранату "Ф-1", пістолет "Зоракі", пристосований для стрільби бойовими патронами, патрони, готівку, російську символіку та листівки сепаратистського характеру.

За даними спецслужби, ця група людей готувала диверсійні акції під час травневих свят. Зокрема, учасники групи планували вчинити 9 травня вибухи під час масових заходів з нагоди Дня Перемоги.

Щодо Ю.Апухтіна було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на два місяці з можливістю внесення застави в сумі 92 тис. грн. Однак у травні він вийшов під заставу.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА