17:45 29.09.2014

Голова Харківської обладміністрації не мав права підписувати розпорядження про знесення пам'ятника Леніну – Кернес

2 хв читати
Голова Харківської обладміністрації не мав права підписувати розпорядження про знесення пам'ятника Леніну – Кернес

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута не мав права підписувати розпорядження про демонтаж пам'ятника Леніну на пл. Свободи в Харкові, вважає міський голова Геннадій Кернес.

"Цей пам'ятник стоїть на балансі у (міського комунального підприємства - ІФ) "Харківзеленбуд"... Ми виділяємо гроші на утримання цього пам'ятника. Які можуть бути розпорядження губернатора не в межах повноважень?", - сказав Г.Кернес журналістам у понеділок.

За його словами, нині готується звернення від імені міської влади до міліції та прокуратури щодо знесення пам'ятника. Він також висловив переконання, що такі інциденти призводять до розпалення конфлікту та загострення ситуації в місті.

За інформацією Г.Кернеса, частину фрагментів пам'ятника було знайдено в "Облавтодорі", частину - на Заводі ім. Малишева. Зараз скульптор Олександр Рідний та фахівці департаменту комунального господарства оцінюють пошкодження монумента і можливість його відновлення. "Якщо не вийде відновити, значить, робитимемо з нуля", - наголосив Г.Кернес.

Він не зміг відповісти на запитання, чи вплинуло падіння пам'ятника на безпеку переходу і станцій метро, які розташовані під ним. "Я зараз нічого вам не відповім, тому що ми маємо провести всі свої заходи з вивчення тієї чи іншої проблеми, яка могла виникнути з падінням пам'ятника. І якщо ми встановимо, що є пошкодження в метро, ви про це також дізнаєтеся", - сказав Г.Кернес.

Як повідомлялося, в неділю увечері радикально налаштовані активісти знесли пам'ятник Леніну на пл. Свободи в Харкові. За кілька хвилин до того, як пам'ятник було повалено на землю, голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута повідомив, що підписав розпорядження, що приписує департаментам облдержадміністрації негайно вжити заходів щодо виключення цього монумента з реєстру пам'ятників України та здійснити його демонтаж відповідно до чинного законодавства.

Менш ніж за годину після того, як пам'ятник було скинуто з постаменту, І.Балута запевнив, що метрополітен і комунікації, що проходять під пам'ятником, не пошкоджені.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА