14:38 26.08.2014

Сили АТО закріпилися на зайнятих рубежах і відбивають атаки супротивника, за добу ліквідовано понад 200 бойовиків - РНБО

2 хв читати
Сили АТО закріпилися на зайнятих рубежах і відбивають атаки супротивника, за добу ліквідовано понад 200 бойовиків - РНБО

Українські військовослужбовці тримають оборону на зайнятих позиціях на сході України через активізацію дій бойовиків, бійці Національної гвардії 29 разів вступали в бої із супротивником, заявляють у РНБО України.

"У зоні АТО простежується активізація дій бойовиків і ЗС Російської Федерації на східному та південному напрямках у Донецькій області, також зафіксовано провокації на українсько-російській прикордонній території. Таким чином Росія намагається зі свого боку створити новий фронт збройного протистояння на півдні Донеччини", - повідомив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО України Андрій Лисенко на брифінгу в Києві у вівторок.

Він поінформував, що після прориву кордону поблизу Новоазовська (Донецька обл.) у понеділок високоточними ударами української артилерії та авіації було знищено 12 БМД супротивника.

"Наразі українські військові закріпилися на оборонних рубежах під Новоазовськом. Обстріл самого Новоазовська російськими найманцями триває й дотепер. За інформацією Міноборони, в місті горить лікарня", - розповів він.

Також тривають активні бойові дії в передмістях Донецька, Луганська й Іловайська Донецької області. "Наші військові скеровують зусилля на перекриття всіх доріг і під'їзних шляхів до Донецька та Горлівки для їх повного блокування. Запеклі бої точаться поблизу Іловайська та Хрящуватого", - уточнив А.Лисенко.

Крім того, зазначив представник РНБО, протягом доби сили АТО 29 разів вступали у вогневий контакт із бойовиками поблизу н. п. Кутейникове, Світле, Щербак, Гусельщикове, Сабівка, Городище, Весела Гора, Вергулівка, Ясинувата, Чумаки, Красна Поляна, Мар’їнка, Красногорівка, Авдіївка, Старобешево, Моспине, Хрящувате, Фащівка, Стила.

"За минулу добу втрати супротивника в живій силі становлять понад 200 осіб. Сили АТО знищили два танки, вісім бойових броньованих машин, дві установки "Град", два автомобілі й одну гармату", - розповів А.Лисенко.

За його словами, українські військові також ведуть бої за Родакове Луганської області. Лінія зони, контрольованої Збройними силами України, проходить по рубежу: Жовте, Родакове, Біле, Іллірія, Маломиколаївка, Красна Поляна, Круглик, Успенка, Лутугине, Георгіївка, Новосвітлівка та Хрящувате.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський і Столтенберг відвідали Національний університет оборони

Генпрокурор: Слідство має підстави вважати умисним вибір офіцерів РФ вдарити по Одесі саме "Іскандером" із касетним боєзарядом

На аеродромі "Кущевська" на Кубані знищено склад авіабомб - британська розвідка

У РФ змінюють імена депортованим з України дітям, що ускладнює їх репатріацію - ISW

У Києві розпочато демонтаж композиції на честь Переяславської ради під аркою "Свободи українського народу" - КМДА

Інформація про другого загиблого в Харкові не підтвердилася, у місті 7 поранених

Просування окупантів у районі Авдіївки зупинилося - ISW

Унаслідок ворожих ударів по Харкову загинула одна людина, є поранені

Удар по Одесі, за попередніми даними, здійснено "Іскандером" із касетною частиною - Плетенчук

Румунія передала ДБР одного з організаторів міжнародного наркосиндикату

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА