10:00 13.08.2014

УПЦ (МП) 13 серпня обирає нового предстоятеля

2 хв читати
УПЦ (МП) 13 серпня обирає нового предстоятеля

Собор єпископів Української православної церкви (Московського патріархату) в середу, 13 серпня, в Києві обирає нового предстоятеля Церкви. Інтронізація нового глави Церкви відбудеться 17 серпня.

Обрання предстоятеля відбудеться у Свято-Успенській Києво-Печерській лаврі в трапезній палаті в храмі преподобних Антонія та Феодосія. Голосування відбуватиметься таємно, до бюлетеня внесено імена всіх 74 діючих єпископів. У Соборі також візьмуть участь дев’ять позаштатних єпископів, які нині перебувають на спочинку.

Голосування відбуватиметься у два тури: в першому турі з 74 єпископів буде визначено три кандидатури, а в другому турі з цих трьох кандидатур буде обрано предстоятеля УПЦ (МП).

Як очікується, главу УПЦ (МП) буде обрано за один день, 13 серпня.

12 серпня Священний Синод УПЦ (МП) на засіданні ухвалив рішення, згідно з яким інтронізація нового предстоятеля відбудеться 17 серпня у Свято-Успенській Києво-Печерській лаврі.

За оцінками експертів, серед претендентів на посаду глави УПЦ (МП) - кілька імен. Найчастіше називають митрополита Чернівецького та Буковинського Онуфрія, який із лютого є місцеблюстителем Київської митрополичої кафедри. Є думка, що він багатьох влаштовує, оскільки поза політикою та гранично обережний.

Нещодавно з'явилася кандидатура митрополита Вінницького та Барського Сімеона, якого вважають близьким до президента Петра Порошенка.

Серед кандидатів називають також митрополита Донецького та Маріупольського Іларіона та митрополита Бориспільського і Броварського Антонія, хоча їх вважають занадто проросійськими. Ще один кандидат - намісник Києво-Печерської лаври, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павло.

Як повідомлялося, 24 лютого 2014 р. місцеблюстителем Київської митрополичої кафедри обрано митрополита Чернівецький та Буковинського Онуфрій (Березовський).

Глава УПЦ (МП) митрополит Київський та всієї України Володимир (Сабодан) помер вранці 5 липня. Він був предстоятелем УПЦ (МП) з 1992 по 2014 рр.

Священний Синод УПЦ (МП) на засіданні 7 липня ухвалив рішення про дату обрання нового предстоятеля - 13 серпня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА