19:25 29.07.2014

Київ має намір розробити систему щодо двостороннього припинення вогню на сході України - глава МЗС

1 хв читати

Українська сторона прагнутиме до двостороннього припинення вогню на сході України, запевнив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Нині ми маємо розробити систему, коли припинення вогню буде здійснено обома сторонами конфлікту", - сказав П.Клімкін на прес-конференції у Вашингтоні у вівторок за підсумками зустрічі з держсекретарем США Джоном Керрі.

Він нагадав, що розроблено мирний план президента України Петра Порошенка щодо врегулювання ситуації в східних регіонах, який містить три основні блоки питань: деескалація конфлікту та припинення вогню, гуманітарні аспекти й політична складова.

"Зараз дуже важливим є припинення вогню обома сторонами конфлікту і відновлення територіальної цілісності України. Нам потрібен критичний прогрес: якомога швидше має бути звільнено заручників, а спостерігачі ОБСЄ - запрацювали на місці конфлікту з перших хвилин припинення вогню", - наголосив глава МЗС України.

Крім того, П.Клімкін відзначив важливість закриття українського кордону, щоб зброя не потрапляла з Росії в Україну.

Він також подякував США за надання допомоги Україні в нинішній ситуації і запросив держсекретаря відвідати з візитом Київ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА