16:50 24.01.2014

"Нафтогаз" вирішить питання оплати "Газпрому" $2,7 млрд до кінця січня - Ставицький

1 хв читати
"Нафтогаз" вирішить питання оплати "Газпрому" $2,7 млрд до кінця січня - Ставицький

Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" вирішить питання оплати боргу перед російським "Газпромом" на $2,7 млрд до кінця січня, повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

"Ці всі питання (боргу перед "Газпромом" на $2,7 млрд - ІФ) вирішуються, їх буде вирішено до кінця місяця... Ми своєчасно розрахуємося з нашими партнерами або порозуміємося, якщо нам не вистачатиме обігових коштів, хоча я переконаний, що все буде нормально", - сказав він.

Е.Ставицький уточнив, що кошти для погашення боргу перед "Газпромом" буде знайдено саме НАК "Нафтогаз України". За його словами, від початку року "Нафтогаз України" повернувся на ринок постачання газу промспоживачам, що суттєво покращує його фінпоказники.

Як повідомлялося з посиланням на заступника начальника департаменту зовнішньоекономічної діяльності "Газпрому" Віктора Валова, "Нафтогаз України" має до 25 січня виплатити російському монополісту $2,7 млрд у рахунок сплати боргу за 2013 рік, за яким було надано відстрочення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА