11:54 29.12.2013

ВО "Майдан" на вічі 29 грудня затвердить маніфест, а до резиденцій керівництва України вирушить "автомобільна політична екскурсія"

2 хв читати

Всеукраїнське об'єднання "Майдан" у неділю, 29 грудня, має намір затвердити свій маніфест на народному вічі. Крім того, цього дня відбудеться автопробіг до резиденцій керівників України.

"Завтра на Майдані ми маємо затвердити маніфест Всеукраїнського об'єднання "Майдан", - повідомив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк на брифінгу в штабі національного опору в суботу.

Він зазначив, що цей документ опрацювала рада ВО "Майдан".

"Це ті ключові завдання, які стоять перед українською громадою для того, щоб в Україні змінилося життя...", - пояснив А.Яценюк.

Говорячи про запланований на неділю автопробіг, він повідомив, що це буде "автомобільна політична екскурсія" - спочатку до резиденції президента, звідти - до резиденції голови Верховної Ради, потім - до резиденції прем'єр-міністра. Мета автопробігу - передати три ключові вимоги українського народу: звільнити невинних, "посадити бандитів" і відправити уряд у відставку.

"Ми ухвалили рішення написати на дорозі ці три вимоги, і вони (керівництво), коли виїжджатимуть, матимуть можливість кожного дня читати те, чого від них вимагає український народ", - наголосив лідер фракції "Батьківщина".

Потім, за його словами, автопробіг повернеться на майдан Незалежності і розповість, як пройшла акція.

У свою чергу лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок знову заявив, що їхні акції протесту "абсолютно мирні". "Ми діємо в рамках українського законодавства, української Конституції... Про всі наші заходи ми публічно заявляємо напередодні", - сказав він.

За словами лідера "Свободи", будь-які події, про які не було заявлено, опозиція розцінюватиме як провокацію "і не просто як провокацію, а як провокацію нинішньої влади".

Щодо свята Нового року А.Яценюк повідомив, що рада ВО "Майдан" розглянула програму такого святкування.

"Будуть ті українські групи, які приходили на Майдан, підтримували його, які асоціюються з Майданом, які виявили бажання прийти і підтримати українців у Новий рік", - розповів він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА