10:25 27.12.2013

Дніпропетровських інтернет-журналістів береться захистити Спілка журналістів

2 хв читати

Дніпропетровська облорганізація Національної спілки журналістів України (НСЖУ), для забезпечення безпеки інтернет-журналістів, готова видавати колегам прес-карти, які підтверджуватимуть їхній професійний статус.

Як розповів агентству "Інтерфакс-Україна" голова правління Дніпропетровської облорганізації НСЖУ Олексій Ковальчук, із кожним місяцем в Інтернеті зростає кількість сайтів, на яких працюють переважно молоді журналісти, фрілансери.

"Ці люди не мають посвідчень журналіста, оскільки сайти не реєструються в юстиції. Не маючи посвідчення, прес-карт, саме вони можуть опинитися в складній, небезпечній ситуації. Щоб убезпечити колег, ми розробили прес-карту, яку зможуть отримати інтернет-журналісти, не залежно від того, чи є він членом НСЖУ", - розповів О.Ковальчук.

За його словами власник сайта має написати заяву до Дніпропетровської ОО НСЖУ з проханням видати прес-карту журналістові.

"У заяві має бути зазначено назву сайту, хостинг, на якому його зареєстровано, прізвище та ім'я журналіста, його коротке досьє. Прес-карта перереєструється один раз на рік", - зазначив О.Ковальчук.

Він також наголосив, що обласна організація не просто засуджує методи тиску на журналістів, але формує низку вимог до силових і владних структур із питання тісної співпраці з представниками ЗМІ.

"Ми наполягаємо на конструктивному діалозі з владою та органами внутрішніх справ. Національна спілка журналістів завжди обстоювала позиції професійного ставлення колег-журналістів до своїх обов'язків, але ми маємо право вимагати того самого і від структур, які мають захищати наші громадянські та професійні права",- заявив О.Ковальчук.

Як повідомлялося, в середу міліція розпочала розслідування за фактом нападу на позаштатного спеціального кореспондента комунального підприємства "Редакція газети "Зоря" В'ячеслава Поєздніка.

Під час слідчих дій було встановлено, що В.Поєзднік став свідком дорожньо-транспортної пригоди, яку почав знімати на камеру.

У результаті між ним і громадянами, які стали учасниками ДТП, виник конфлікт, під час якого останні почали штовхати В.Поєздніка.

Слідчий відділ Ленінського райвідділу міліції вніс відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань і 23 грудня було розпочато кримінальне провадження з правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу (умисне легке тілесне ушкодження).

Потім під час перевірки В.Поєзднік пред'явив посвідчення позаштатного спеціального кореспондента КП "Редакція газети "Зоря" і на підставі зібраних матеріалів, що підтверджують приналежність останнього до працівників засобів масової інформації, кримінальне провадження 25 грудня було перекваліфіковано на ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу завдали одного ракетного та 49 авіаударів по території України

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА