13:30 24.12.2013

Справу Власенка про побиття екс-дружини передано до суду

2 хв читати

(оновлена)

У справі проти захисника екс-прем'єра України Юлії Тимошенко Сергія Власенка про побиття колишньої дружини Наталії Окунської затверджено обвинувальний акт, який направлено до суду, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Генпрокуратури.

Надалі суд має взяти до розгляду матеріали та призначити дату попереднього слухання, зазначили в прес-службі.

Раніше перший заступник лідера партії "Батьківщина" Олександр Турчинов заявив, що репресії та політичні переслідування опозиції в Україні тривають, зазначивши, що "наразі в центрі удару - захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко".

Він нагадав, що колишня дружина С.Власенка Наталія Окунська через п’ять років подала проти нього позов, звинувативши свого колишнього чоловіка в побитті. Тепер справу проти С.Власенка передано до Печерського районного суду Києва.

"Цинічну справу проти Власенка передано до Печерського районного суду міста Києва", - сказав О.Турчинов, додавши, що слідство було проведено за рекордний час.

За його словами, відкриттям цього кримінального провадження і переданням його до суду влада хоче "фактично позбавити лідера "Батьківщини" Ю.Тимошенко права на захист напередодні розгляду її справи в ЄСПЛ".

Як повідомлялося, 12 листопада прес-служба Генпрокуратури повідомила про завершення досудового слідства в кримінальному провадженні за підозрою С.Власенка в заподіянні тілесних ушкоджень його колишній дружині Н.Окунській.

11 листопада Генпрокуратура України повідомила С.Власенку про підозру в скоєнні злочину – заподіянні легких тілесних ушкоджень і насильницьких дій його колишній дружині Н.Окунській.

11 і 12 листопада С.Власенко свідчив у цьому кримінальному провадженні в Головному слідчому управлінні Генеральної прокуратури України.

12 листопада Печерський райсуд Києва обрав стосовно С.Власенка запобіжний захід у вигляді застави в сумі 22,940 тис. грн. У рішенні суду зазначається, що він не може залишати межі Києва без дозволу слідчого, проте йому дозволено виїжджати до Харкова, де міститься Ю.Тимошенко, для виконання своїх повноважень захисника.

С.Власенко назвав обвинувачення у свою адресу абсурдними й заявив, що кримінальне переслідування проти нього - це спроба позбавити Ю.Тимошенко права на повноцінний захист.

Водночас він стверджує, що Генпрокуратура не провела з ним слідчих дій, які означали б завершення досудового розслідування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог за ранок провів уже два невдалі штурми на о. Нестрига, продовжує атакувати Кринки, де ситуація залишається складною - Плетенчук

Україна стане членом НАТО після перемоги у війні - Зеленський

У Мінветеранів анонсували запуск Е-посвідчення для ветеранів у "Дії" через два місяці

Реконструкція нежитлових об'єктів поруч із ТРЦ Ocean Mall не стосуватиметься будівлі з "літаючою тарілкою" - Мінвідновлення

Зеленський і Столтенберг відвідали Національний університет оборони

Генпрокурор: Слідство має підстави вважати умисним вибір офіцерів РФ вдарити по Одесі саме "Іскандером" із касетним боєзарядом

На аеродромі "Кущевська" на Кубані знищено склад авіабомб - британська розвідка

У РФ змінюють імена депортованим з України дітям, що ускладнює їх репатріацію - ISW

У Києві розпочато демонтаж композиції на честь Переяславської ради під аркою "Свободи українського народу" - КМДА

Інформація про другого загиблого в Харкові не підтвердилася, у місті 7 поранених

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА