15:29 15.10.2013

Київ передав російським правоохоронцям понад 30 клопотань і звернень стосовно рибалки Федоровича

2 хв читати

Українські дипломати вже передали російським правоохоронним органам понад 30 клопотань і звернень у справі проти українського рибалки Олександра Федоровича, що вижив після інциденту з російськими прикордонниками в Азовському морі.

"Нині справу ще не передано до суду, він (О.Федорович - ІФ) надалі перебуває на підписці про невиїзд", - повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс на брифінгу в Києві у вівторок.

За словами дипломата, українське генконсульство в Ростові-на-Дону продовжує вживати заходів із метою зміни українцю запобіжного заходу.

"Зокрема, наші консули спільно з адвокатами під час перебування О.Федоровича під вартою направили в російські правоохоронні органи понад 30 клопотань і звернень, проведено близько 70 зустрічей із представниками російської влади", - повідомив представник МЗС.

Він також поінформував, що найближчим часом відбудеться зустріч дипломатів посольства України в Москві з керівництвом генпрокуратури РФ стосовно з'ясування реакції в питанні повернення О.Федоровича в Україну та передачі його справи на розгляд українській стороні.

Як повідомлялося, 17 липня близько 18.00 в Азовському морі в районі російського селища Воронцовка сталося зіткнення баркаса з українськими рибалками і катера берегової охорони Прикордонної служби Росії. Рибальське судно перекинулося, у результаті чого загинули четверо українців, одного вдалося врятувати.

Врятованого українця Олександра Федоровича 19 липня прооперували в райлікарні Єйська (Краснодарський край, РФ). У Росії проти нього розслідують кримінальну справу, йому пред'явлено обвинувачення в незаконному видобутку водних біологічних ресурсів - рибалці загрожує до двох років ув’язнення.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА