19:07 03.09.2013

Працівники сільгосппідприємства "Іллінецьке" Вінницької області вимагають припинити спроби рейдерського захоплення

2 хв читати

Працівники державного сільськогосподарського підприємства "Іллінецьке" (Вінницька обл.) заявляють про спробу рейдерського захоплення цього підприємства з метою привласнення його земель.

"Цього року 22 червня на наші землі сів вертоліт, із нього вийшов Калетнік Григорій Миколайович - наш народний депутат України, до нього під'їхав на джипі голова районної ради, і після цього все розпочалося. Ми почули, що шукають заміну нашому директорові", - заявила головний зоотехнік ДП СП "Іллінецьке" Антоніна Руда на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

За її словами, 4 серпня вийшло розпорядження регіонального відділення Фонду державного майна (ФДМ) про звільнення директора підприємства Олексія Гребенюка "через надуману мотивацію", оскільки його дворічний контракт ще не закінчився. Замість нього на цю посаду призначено Юрія Кравченка, який є директором ще чотирьох підприємств, тому не має права очолювати державне підприємство.

А.Руда заявила, що працівники ДП СП "Іллінецьке" виступили проти такого призначення й не допустили Ю.Кравченка на підприємство. Обидва розпорядження про звільнення О.Гребенюка та призначення Ю.Кравченка оскаржено в суді, проте, наголосила вона, на суддю чинять тиск.

А.Руда також повідомила, що працівники ДП СП "Іллінецьке" шість років домагалися розпаювання земель підприємства. На сьогодні їхні паї передано підприємству в суборенду, і вони побоюються, що у разі зміни керівництва підприємства ці землі захоплять рейдери.

За словами А.Рудої, працівники підприємства також домагаються розпаювання майна підприємства, однак цей процес затягується у зв'язку з тим, що Кабінет Міністрів не затвердив розміру безоплатної частки держмайна на 2013 рік.

З метою прискорення процесу ухвалення цього нормативного акта близько 50 працівників ДП СП "Іллінецьке" у вівторок пікетували Кабінет Міністрів.

Вимоги працівників ДП СП "Іллінецьке" про відновлення на посаді О.Гребенюка та розпаювання майна підтримує Соціалістична партія України.

Лідер СПУ Олександр Мороз повідомив, що він написав листа президентові України Віктору Януковичу. "Він має дуже велику владу. Йому треба просто розпорядитися скасувати незаконне розпорядження про звільнення О.Гребенюка та прискорити ухвалення Кабінетом Міністрів постанови про розпаювання майна. Не треба людям викручувати руки лише тому, що хтось хоче стати власником землі", - зазначив він.

Він також закликав народних депутатів звернутися до Конституційного Суду щодо скасування Земельного кодексу України, який, за його словами, було ухвалено незаконно.

Екс-голова ФДМ Валентина Семенюк-Самсоненко наголосила, що призначення Ю.Кравченка є незаконним.

"Він є керівником чотирьох підприємств, підприємцем і прийшов із дублікатом печатки (ДП СП "Іллінецьке" - ІФ), тому це вже питання корупції, це вже кримінал", - сказала вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу завдали одного ракетного та 49 авіаударів по території України

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА