14:33 16.08.2013

Прикордонслужба та МВС України не коментують інформації ЗМІ про перетин Мельником кордону з Білоруссю за паспортом брата

2 хв читати

У Державній прикордонній службі України та Міністерстві внутрішніх справ не коментують інформації про перетин екс-ректором Національного університету Державної податкової служби Петром Мельником, оголошеним у міжнародний розшук, українсько-білоруського кордону за чужим паспортом.

"Що стосується тих фактів, які викладено в Інтернеті (щодо перетину П.Мельником кордону за паспортом брата - ІФ), ми їх не коментуємо", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі прикордонвідомства.

Не коментують наразі цю інформацію і в МВС.

Як повідомлялося, колишнього ректора затримали 27 липня співробітники Головного управління внутрішньої безпеки Міністерства доходів і зборів спільно з ГУБОЗ МВС України. Він вимагав й отримав від двох українців хабарі розміром 40 тис. грн і 80 тис. грн за вступ їхніх родичів до свого вишу.

Печерський райсуд Києва 1 серпня обрав П.Мельнику запобіжний захід у вигляді утримання під домашнім арештом. П.Мельнику заборонено залишати місце проживання, за винятком тих ситуацій, коли йому знадобиться медичний огляд або лікування.

На екс-ректора 7 серпня наділи електронний браслет. П.Мельник став першою високопоставленою особою та першим арештантом у Київській області, стосовно якого було застосовано такий спецзасіб.

Водночас 9 серпня стало відомо, що П.Мельник утік з-під домашнього арешту, позбувшись електронного браслета. МВС оголосило його у всеукраїнський розшук. 14 серпня його було оголошено в міжнародний розшук за лінією Інтерполу.

16 серпня gazeta.ua повідомила, що П.Мельник за паспортом брата виїхав до Білорусі. Видання оприлюднило фотокопію "Довідки про перетин українсько-білоруського кордону громадянином П.Мельником", проте не уточнюється, яке саме відомство видало відповідну довідку.

У фотокопії зазначено, що П.Мельник 9 серпня о 3-й годині ранку пройшов митний контроль у пункті пропуску "Городище" за паспортом брата Олександра Мельника, проте о 5-й годині ранку на білоруському пропускному пункті "Верхній Теребежів" уже пред'явив власний паспорт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Якщо ми хочемо зберегти мир у Європі, ми маємо перейти до європейської економіки й промисловості воєнного часу

Найближчі дні в Україні будуть теплими, вночі в середу місцями заморозки

Боррель зазначає, що українські компанії мають виробляти більше озброєння в Україні за підтримки європейських

Реєстрація для участі у вступних іспитах до магістратури стартує 7 травня і триватиме до 29 травня

В Україні без світла майже 500 населених пунктів - "Укренерго"

Понад 400 тис. споживачів одночасно залишалися без світла на Сумщині через нічний удар РФ - Міненерго

На заході та півночі України в понеділок очікуються грози

У результаті місії ГУР у Криму знищено швидкісний катер ворога

СБУ затримала двох ворожих агентів, які готували масовані обстріли України напередодні Великодня

Окупанти передислоковують сили для можливого наступу на Харків - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА