11:30 16.07.2013

Майже половина пляжів на Дніпрі безпечні для відпочинку, вода річки також не cтановить загроз - прокуратура

2 хв читати

Відпочинок на облаштованих пляжах Дніпра безпечний, річкова вода не становить серйозних загроз здоров'ю відпочивальників, зазначають у Дніпровській екологічній прокуратурі.

Як розповів в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" заступник Дніпровського екологічного прокурора Олександр Черепаха, напередодні літнього сезону прокуратура провела перевірки і встановила, що жоден із 61 пляжу на берегах Дніпра не готовий прийняти відпочивальників. Після цього, як зазначив заступник прокурора, місцева влада та контролюючі органи усунули недоліки та проблеми, на які вказали прокурори, і 27 пляжів цілком відповідають санітарних норах і нормам безпеки.

"Сьогодні 27 з 61 пляжів повною мірою відповідають і санітарним вимогам, і вимогам безпеки, а це вимоги до якості води, рельєфу дна, якості піску", - наголосив заступник Дніпровського екопрокурора.

За його словами, у Києві таких пляжів шість, шість - у Черкаській області, у Кременчуці - один, сім - у Дніпропетровській області, три пляжі - в Запоріжжі і чотири - у Херсоні.

"Стосовно ж інших пляжів, то на них проблеми системні, аж до необхідності заміни піску, серйозної невідповідності рельєфу дна. У деяких випадках є проблеми правового регулювання питань використання пляжів: землевідведення, договірні відносини між власниками", - зазначив О.Черепаха.

За його словами, робота з усунення проблем на цих пляжах триває.

Відповідаючи на запитання про якість води в Дніпрі, її відповідність санітарним нормам, заступник екологічного прокурора заявив: "Ми стежимо за динамікою якості води, щоб, не дай Боже, не було негативної. У таких випадках призначається прокурорська перевірка і вивчаються причини проблеми. Але на сьогоднішній день я не можу сказати, що під час перевірок ми виявляємо факти, які б свідчили про якусь серйозну невідповідність води нормам, про якісь серйозні загрози для відпочивальників".

Повний текст інтерв'ю буде розміщено на сайті агентства в розділі "Ексклюзивні інтерв'ю".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА