17:21 26.06.2013

Shell залучить чотири місцеві екологічні організації до оцінки вихідного стану Юзівської площі

1 хв читати

Компанія Shell залучить чотири громадські організації (ГО) з Харківської та Донецької області до участі в оцінці вихідного стану Юзівської площі, повідомила прес-служба нафтогазової компанії.

Експертна рада за підсумками відповідного конкурсу відібрала для участі в проекті донецьке обласне ГО "Природоохоронний рух "Джерела", харківське обласне ГО Всеукраїнської екологічної ліги, краматорське міське ГО "Фонд розвитку громади" та екологічне ГО "Мама-86 Артемівськ".

Компанія Shell профінансує проведення досліджень кожною організацією на суму до 50 тис. грн. Виконати роботи та надати звіти організаціям необхідно до 15 жовтня 2013 року.

Оцінка екологічного стану Юзівської площі передбачає збір даних про гідрологічні, гідрогеологічні умови регіону, стан та використання земель, кількісний та якісний стан водних ресурсів (поверхневих і підземних), про об'єкти підвищеного екологічного ризику (шахтні розробки, соляні шахти, промислові підприємства), місцепроживання рідкісних видів тварин і рослин, флори і фауни регіону. Також будуть зібрані дані про охоронювані території (заповідники, заказники, природні парки, елементи екомережі), рекреаційні території, археологічні пам'ятки та інші об'єкти культурної спадщини.

Результати досліджень будуть надані зацікавленій громадськості.

Як повідомлялося, угоду між компанією Shell і "Надра Юзівська" про розділ продукції від видобутку нетрадиційного газу на Юзівській площі підписано 24 січня 2013 року. Перші 15 пошукових свердловин на площі мають бути пробурені в найближчі п'ять років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА