15:56 15.05.2013

Доступ тяжкохворих українцiв до наркотичних, знеболювальних i психотропних засобiв буде полегшено до кiнця лiта

2 хв читати

Постанова Кабiнету Мiнiстрiв, що полегшує важкохворим людям доступ до наркотичних, знеболювальних i психотропних засобiв, повнiстю вступить у дiю орiєнтовно до кiнця лiта, повiдомив голова Державної служби України з контролю за наркотиками (ДСКН) Володимир Тимошенко.

На прес-конференцiї в середу вiн зазначив, що урядова постанова "Про затвердження порядку придбання, перевезення, зберiгання, вiдпуску, використання та знищення наркотичних засобiв, психотропних речовин i прекурсорiв у закладах охорони здоров'я", ухвалена 13 травня, набуде чинностi з моменту опублiкування.

При цьому в постановi зазначено, що всi вiдповiднi нормативнi вiдомчi акти мають бути розробленi протягом трьох мiсяцiв.

"Ми повертаємо права важкохворим людям, якi було в них незаконно вiдiбрано через побоювання незаконного обiгу наркотикiв", - наголосив В.Тимошенко.

Голова ВГО "Українська лiга сприяння розвитку палiативної та хоспiсної допомоги" Василь Князевич зазначив, що також необхiдно видiлити кошти для закупiвлi зазначених засобiв.

Виконавчий директор ВГО "Українська лiга сприяння розвитку палiативної та хоспiсної допомоги" Леся Брацюнь зазначила, що проект цiєї постанови готувався протягом двох рокiв.

При цьому документ пройшов обговорення в громадських органiзацiях, серед лiкарiв.

За її словами, постанова "революцiйна", вона є важливим кроком на шляху впровадження європейських стандартiв в українськiй медицинi.

Постанова встановлює основнi та єдинi для всiх закладiв охорони здоров'я правила прийому, зберiгання, видачi, знищення, облiку пiдконтрольних речовин. Водночас вона розширює доступ до знеболення та застосування лiкарських наркотичних засобiв у медичнiй практицi та створює належнi умови для забезпечення рiвного й справедливого доступу всiх громадян до медичних послуг належної якостi. Це досягається за рахунок пiдвищення рiвня доступностi наркотичних i психотропних речовин для хворих, якi за медичними показаннями потребують цих препаратiв; усунення зайвих адмiнiстративних перешкод у процесi призначення нарковмiсних препаратiв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА