17:51 07.02.2013

"Укрзалiзниця" планує задiяти швидкiснi електропоїзди КВБЗ на Донецькiй та Пiвденнiй залiзницях

2 хв читати

Перший заступник гендиректора "Укрзалiзницi" Микола Сергiєнко доручив визначити напрямки, на яких курсуватимуть швидкiснi електропоїзди пiдвищеної комфортностi виробництва Крюкiвського вагонобудiвного заводу (КВБЗ, Кременчук, Полтавська обл.), повiдомила прес-служба пiдприємства в четвер.

"Перший заступник генерального директора "Укрзалiзницi" Микола Сергiєнко окреслив перед пiдлеглими завдання навчити бригади машинiстiв Донецької та Пiвденної залiзниць працювати на новiй технiцi, визначити напрямки, за якими курсуватимуть потяги. Можливо, зазначив вiн, це будуть маршрути Донецьк-Сiмферополь, Харкiв-Сiмферополь", - йдеться в повiдомленнi.

Згiдно з повiдомленням, мiжвiдомча приймальна комiсiя, яка нещодавно взяла участь у випробуваннях мiжрегiонального двосистемного швидкiсного електропотяга пiдвищеної комфортностi виробництва КВБЗ, погодила запропоноване виробником його позначення - "екр 1" (електропоїзд Крюковський перший). Рекомендацiї комiсiї щодо усунення окремих зауважень будуть реалiзованi до введення електропоїздiв в дослiдну експлуатацiю.

Мiжрегiональний швидкiсний двосистемний електропоїзд пiдвищеної комфортностi виробництва Крюкiвського вагонобудiвного заводу формується з дев’яти вагонiв - двох головних i семи промiжних, проте за бажанням замовника складову поїзда може бути змiнено за кiлькiстю i за "класнiстю" вагонiв. Вiн має 8 тягових двигунiв, iз загальною номiнальною потужнiстю тягового приводу 4000 кВт, у режимi розгону потужнiсть приводу сягає 5280 кВт, що забезпечує високi динамiчнi якостi поїзда.

Експлуатацiйна швидкiсть 160 км/год. За незначних доопрацювань експлуатацiйну швидкiсть електропоїзду може бути збiльшено до 200 км/год.

Вперше в Українi електропоїзд обладнаний краш-системою, розташованою в головнiй частинi вагона пiд пластиковим обтiчником. Цей пристрiй надає можливiсть уникнути пошкоджень електропоїзда та травмування його пасажирiв в аварiйних ситуацiях.

КВБЗ є єдиним в СНД пiдприємством, що має налагоджене виробництво двох видiв вагонiв - пасажирських i вантажних.

До складу виробництво надходять вантажнi (вагони-платформи, цистерни, вагони бункерного типу, пiввагони) i пасажирськi вагони, а також запаснi частини i вiзки для вантажних вагонiв, колiснi пари, запчастини для вагонiв метро i ескалаторiв, контейнери та дорожня технiка. Виробництво пасажирських вагонiв здiйснюється на замовлення "Укрзалiзницi".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА