20:14 27.11.2012

Середня сума валютних переказiв фiзосiб до України становить $574 - НБУ

1 хв читати

Середня сума валютних переказiв до України на користь фiзичних осiб становить $574, тому введена Нацiональним банком України (НБУ) примусова конвертацiя великих валютних трансфертiв не стосуватиметься основної маси населення, повiдомляється на веб-сайтi Нацiонального банку України (НБУ).

"Середня сума переказу, який надходить до України, становить $574, тому це обмеження не буде перешкодою для переказу коштiв", - процитовано в повiдомленнi слова директора генерального департаменту iнформацiйних технологiй i платiжних систем Наталiї Синявської.

У повiдомленнi наголошується, що згiдно з постановою НБУ № 476, яка набула чинностi з 27 листопада, встановлено вимогу обов'язкового продажу на мiжбанкiвському валютному ринку надходжень з-за кордону України в iнвалютi на користь фiзосiб (резидентiв i нерезидентiв) в сумi, яка дорiвнює або перевищує в еквiвалентi 150 тис. грн протягом одного мiсяця для однiєї особи.

"Це обмеження стосується переказiв великих сум коштiв ... Сума переказу зараховується у вiдповiдному валютному еквiвалентi i продається не пiзнiше, нiж на наступний робочий день. Не пiзнiше, нiж на наступний робочий день кошти мають бути зарахованi на поточний рахунок одержувача у гривневому еквiвалентi за курсом банку- продавця", - наголошується в повiдомленнi.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА