11:04 30.10.2012

"АероСвiт" перенiс рейс Київ-Нью-Йорк на добу через ураган "Сендi"

2 хв читати
"АероСвiт" перенiс рейс Київ-Нью-Йорк на добу через ураган "Сендi"

Авiакомпанiя "АероСвiт" (Київ) перенесла авiарейс Київ-Нью-Йорк, запланований на 12:55 30 жовтня, на 12:55 31 жовтня через ураган "Сендi" в США.

Як повiдомили агентству "Iнтерфакс-Україна" в прес-службi "АероСвiту", в понедiлок близько 18:00 авiакомпанiя отримала попередження вiд нью-йоркського аеропорту iм. Джона Кеннедi (JFK) про те, що пiк шторму припаде на 22:00 мiсцевого часу, тобто на вiвторок, 30 жовтня.

"До 21:00 було отримано призначення аеропорту iм. Джона Кеннедi на слоти для перенесення рейсу. Рейс перенесено на 31 жовтня, вилiт iз Києва о 12:55 за мiсцевим часом", - повiдомили в прес-службi.

Як повiдомлялося, загальнi збитки економiки США вiд урагану "Сендi", що обрушився на схiдне узбережжя США й частину територiї Канади, можуть перевищити $20 млрд, i лише $7-8 млрд - це застрахованi збитки. Значна частина загальних збиткiв стосуватиметься мунiципалiтетiв, якi будуть змушенi вiдновлювати зруйновану iнфраструктуру.

Ураган "Сендi" досяг пiвнiчно-схiдного узбережжя країни в районi Атлантик-Сiтi приблизно о 4:00 мск (20:00 понедiлка за мiсцевим часом). Сильний вiтер, зливи та снiгопади вiдзначалися вiдразу в кiлькох великих мiстах, що спричинило евакуацiю жителiв, призупинення транспортного сполучення, електро- i водопостачання. Штормовi попередження було поширено у 23 штатах, дев'ять штатiв (зокрема Нью-Йорк, Нью-Джерсi, Массачусетс, Коннектикут) запровадили надзвичайний стан.

Швидкiсть вiтру при пiдходi до сушi була близька до 130 км/год. Ширина штормового фронту наразi перевищує 900 км.

У Нью-Йорку ураган супроводжується сильною повiнню - висота припливної хвилi сягала рекордних 13,88 фута (4,2 м). У мiстi не працює метро, оскiльки багато тунелiв затопленi, закритi мости, затопленi сiм iз 26 лiнiй метрополiтену, а також кiлька автобусних паркiв. Скасовано 12,5 тис. авiарейсiв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА