10:34 25.10.2012

Мельниченка допитали та висунули обвинувачення - адвокат

2 хв читати
Мельниченка допитали та висунули обвинувачення - адвокат

Екс-майора Управління держохорони Миколу Мельниченка допитували в Головному слідчому управлінні Генеральної прокуратури та висунули обвинувачення, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат М.Мельниченка Микола Неділько.

"Учора до 22:30 його допитували в Головному слідчому управлінні Генеральної прокуратури. Йому висунули обвинувачення, звісно, ми з ними не згодні", - сказав адвокат.

Він поінформував, що М.Мельниченко міститься в так званому СІЗО СБУ.

"Очікуємо, що сьогодні-завтра буде суд щодо обрання запобіжного заходу", - додав адвокат.

Як повідомлялося, в листопаді 2000 року виник "касетний скандал", коли в парламенті оприлюднили аудіозаписи, які нібито робив М.Мельниченко в кабінеті президента України Леоніда Кучми. Проти М.Мельниченка було порушено кримінальну справу за розголошення державної таємниці, перевищення службових повноважень і використання підроблених документів.

У вересні 2011 року М.Мельниченка оголосили у розшук. Його обвинувачено в розголошенні державної таємниці, підробці документів і перевищенні службових повноважень. Шевченківський районний суд Києва ухвалив постанову про обрання йому запобіжного заходу у вигляді арешту, оскільки М.Мельниченко порушив підписку про невиїзд і ухилявся від слідства.

3 серпня 2012 року М.Мельниченка затримали в Італії, і суд Неаполя мав розглянути питання про його екстрадицію.

14 вересня М.Мельниченко провів у США брифінг, а відтак у мережі Facebook повідомив, що в записаних ним розмовах у кабінеті президента України Л.Кучми замовником убивства в 1996 році народного депутата Євгена Щербаня називається екс-прем'єр Павло Лазаренко, а оплату за вбивство здійснили Петро Кириченко (бізнес-партнер П.Лазаренка - ІФ) і екс-прем'єр Юлія Тимошенко. Перший заступник генпрокурора України Ренат Кузьмін стверджує, що Генеральна прокуратура має достатньо підстав для висунення Ю.Тимошенко обвинувачень у причетності до вбивства Є.Щербаня.

24 жовтня М.Мельниченка затримали в аеропорту "Бориспіль", куди він прибув рейсом із Нью-Йорка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Загиблі в Німеччині двоє громадян України були військовослужбовцями, які проходили там медичну реабілітацію, консульство встановлює зв'язок із їхніми рідними - МЗС

Росіяни за добу завдали одного ракетного та 49 авіаударів по території України

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА