15:04 02.10.2012

Харківська міськрада відзвітувала про закупівлю 105 iPad для депутатського корпусу

2 хв читати

Харківська міська рада спростовує повідомлення, що з'явилися в ЗМІ, про те, що закупівлю 105 планшетів iPad вона нібито здійснила за завищеною ціною.

"Харківська міська рада оголосила про своє бажання купити для депутатського корпусу 105 планшетів iPad 2 3G WiFi 16G. Заявки на участь у тендері подали лише дві кампанії - ПрАТ "Інком" та ПАТ "Сітронікс Інформаційні Технології Україна". Нижчою ціна виявилася у фірми "Інком", - йдеться в офіційній заяві Харківської міськради щодо закупівлі, оприлюдненій у вівторок.

При цьому, згідно з повідомленням, кінцева ціна становила 7 141,86 грн за комплект, до якого, окрім iPad, увійшли "послуги з налагодження функціональних можливостей, а саме - підключення до iTunes, налагодження роботи комплексу WiFi устаткування з інформаційною системою міськради; підготовка пристрою до роботи з програмним забезпеченням замовника; встановлення необхідного пакета програмного забезпечення; оновлення операційної системи до останньої версії (протягом усього гарантійного терміну); надання консультацій щодо роботи з планшетним комп'ютером Apple; річна гарантія на планшети iPad; крім того, постачальник зобов'язався доукомплектувати планшети індивідуальними чохлами з гербом Харкова".

"Основними умовами тендера було постачання офіційних, сертифікованих планшетів, які було завезено до України легально. Відповідно, вони повинні мати гарантію від постачальника. Серійний номер обладнання повинен проходити перевірку на сайті перевірки серійних номерів відповідних пристроїв. Ми розуміли, що їхня ціна суттєво відрізнятиметься від ціни планшетів, які продають в інтернет-магазинах, тому що там у продажу здебільшого "сірі", нелегально ввезені планшети, без офіційної гарантії, без можливості замінити їх у разі виходу з ладу з вини виробника. Але, згідно із законом, ми не можемо купувати обладнання на таких умовах", - зазначив директор Департаменту інформаційно-комп'ютерного забезпечення Олександр Фетисенко.

У відповідь на заяву про відсутність тендерних вимог до програмного забезпечення, О.Фетисенко зазначив: "Планшети йдуть із передвстановленою операційною системою. Для роботи цього достатньо".

При цьому в міськраді заявляють, що "ціна на аналогічні планшети iPad на одному з популярних ресурсів України Rozetka.ua на сьогодні становить 6 010 гривень готівкою і 735 USD у разі безготівкового розрахунку. Щоправда, за курсом 8,80 грн за долар. Тому ціна у разі безготівкового розрахунку становить 6 468 грн, а не 3,8-4,5 тис. грн, як запевняють охочі до сенсацій журналісти". "І це без чохла, гарантії та додаткових послуг на обслуговування планшета", - наголошується в повідомленні.

"Харківська міська рада офіційно заявляє: ті ЗМІ, що тиражують цю "сенсаційну" новину, або взагалі не мають жодного уявлення про тендерні закупівлі та про те, що пишуть їхні журналісти, або навмисно вводять суспільство в оману", - зазначено в заяві міськради.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА