06:52 30.04.2024

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

2 хв читати
США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Держсекретар США Ентоні Блінкен закликав ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю щодо перемир'я у війні в Газі та звільнення ізраїльських заручників, яких утримує палестинське угруповання бойовиків. Про це він заявив на засіданні Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ) у столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяді, повідомляє Reuters 29 квітня.

Очікували, що учасники переговорів ХАМАСу зустрінуться з катарськими та єгипетськими посередниками в Каїрі в понеділок, щоб представити відповідь на пропозицію про поетапне перемир'я, яку Ізраїль представив на вихідних.

"Хамас має на розгляді пропозицію, яка є надзвичайно щедрою з боку Ізраїлю", - сказав Блінкен.

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон, який також був в Ер-Ріяді на зустрічі ВЕФ, також назвав ізраїльську пропозицію "щедрою".

"Я сподіваюся, що ХАМАС справді погодиться на цю угоду, і, чесно кажучи, увесь тиск у світі та всі погляди світу мають бути сьогодні звернені на них, які кажуть: "Приймайте цю угоду", - сказав Кемерон.

Джерело, обізнане щодо переговорів, повідомило Reuters, що пропозиція Ізраїлю призвела до угоди щодо звільнення щонайменше 40 із приблизно 130 заручників, яких, імовірно, досі утримують у Секторі Гази, в обмін на звільнення палестинців, запроторених у в'язницю в Ізраїлі.

Загалом 253 заручники були захоплені під час нападу ХАМАС на південь Ізраїлю 7 жовтня 2023 року, унаслідок якого, за ізраїльськими підрахунками, також було вбито приблизно 1200 ізраїльтян.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА