22:49 16.05.2024

НАТО розглядає можливість відправки військових інструкторів в Україну - ЗМІ

1 хв читати
НАТО розглядає можливість відправки військових інструкторів в Україну - ЗМІ

Союзники по НАТО обговорюють можливість відправки в Україну військових інструкторів для навчання особового складу ЗСУ, що може більш безпосередньо втягнути Сполучені Штати і Європу у війну, пише The New York Times (NYT) у четвер, 16 травня.

Зазначається, що нестача інструкторів в Україні сягнула критичної точки, а становище на полі бою серйозно погіршилося, оскільки Росія прискорила свій наступ, щоб скористатися затримками в постачанні американської зброї. У результаті українські офіційні особи звернулися до своїх колег зі США і НАТО з проханням допомогти навчити 150 тис. новобранців ближче до лінії фронту для більш швидкого розгортання.

У публікації підкреслюється, що Білий дім непохитний у тому, що американські війська, включно з інструкторами, не будуть розміщені на території України. Адміністрація Джо Байдена закликала союзників по НАТО також не відправляти своїх військовослужбовців.

Однак, як пише NYT, голова Об'єднаного комітету начальників штабів Чарльз Браун вважає, що відправлення інструкторів із часом виглядає неминучим. Водночас, перебуваючи в Україні, інструктори НАТО можуть бути поставлені під загрозу. У такому разі, найімовірніше, доведеться вирішувати, чи використовувати засоби ППО для захисту інструкторів замість критично важливої української інфраструктури поблизу поля бою.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США допоможе Україні не відправленням військ, а зброєю, розвідданими та підготовкою українських бійців - Байден

Україна підписала з Данією меморандум стосовно закупівлі озброєння і військової техніки в українських виробників, скоро буде перший контракт - Умєров

Умєров закликав сусідні країни розглянути питання закриття неба над прикордонними областями України і просить партнерів подумати про підготовку бригад ЗС України

Зеленський і Байден підписали двосторонню 10-річну угоду у безпековій сфері

Унаслідок ударів ворожих FPV-дронів по Куп'янську поранено мирного жителя

Зеленський зустрівся із Сунаком: Україна вітає зобов'язання Великої Британії продовжувати підтримувати українську армію

Рух на "синій" лінії київського метро відновлено після інциденту з падінням пасажирки під поїзд - КМДА

Шольц назвав "історичним кроком" угоду щодо використання доходів від заморожених активів РФ

Зеленський обговорив із Трюдо підготовку до Глобального саміту миру

Рух на "синій" лінії київського метро частково перекрито через падіння пасажирки під поїзд

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА