12:58 19.04.2023

Німеччина надасть Україні ще 111 млн євро на реконструкцію

2 хв читати
Німеччина надасть Україні ще 111 млн євро на реконструкцію

Державний секретар з питань розвитку, координатор уряду ФРН з питань міжнародної допомоги Україні Йоган Фласбарт, який учора прибув до Києва, узгодив ще один пакет допомоги з віцепрем'єр-міністром Іриною Верещук та міністром фінансів України Сергієм Марченком, повідомляє Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини.

Згідно з повідомленням, міністерство інвестує додаткові кошти сумою 111 млн євро, зокрема, в житло для переміщених осіб та на підтримку українських муніципалітетів, наприклад, на ремонт і оснащення дитячих садочків, шкіл і лікарень.

"Відновлення України стане гігантським завданням для країни, її народу і для нас як міжнародної спільноти. І воно вже зараз розпочинається, навіть якщо, на жаль, кінця війни не видно. Ця довгострокова перспектива і раннє планування важливі. Ми хочемо показати народові України, що ми й надалі стоятимемо на його боці на знак солідарності. І ми маємо переконатися, що наша короткострокова підтримка відповідає довгостроковому відновленню", - сказав держсекретар.

Він наголосив, що "йдеться також про інвестиції в майбутнє Європи, тому що сильна економічна Україна також буде важливою опорою нашого загальноєвропейського процвітання".

Фласбарт перебуває в Україні з 18 по 19 квітня як уповноважений Федерального уряду з питань координації міжнародних зусиль із відновлення. Крім переговорів з українським урядом про розширення двостороннього співробітництва поїздка охоплює переговори з українським громадянським суспільством про посилення антикорупційних заходів і прозорості, а також обмін думками з українськими підприємцями. Фласбарт також проводить переговори з парламентаріями, Українською асоціацією міст і муніципалітетів та ООН.

Згідно з інформацією, Берлін надав Україні 3,6 млрд євро у вигляді цивільної підтримки з початку повномасштабного вторгнення Росії в лютому минулого року.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг: йдеться тільки про модернізацію, а не про збільшення кількості ядерної зброї

Унаслідок ворожого удару по Полтавському району кількість постраждалих зросла до 22 людей, серед них троє дітей - ОВА

НАБУ повідомило про підозри у схемі заволодіння 16 млн грн на закупівлях для МВС

Капітан судна українець Салига потрапив під санкції США через постачання озброєння хуситам

Під час надзвичайних ситуацій власників генераторів через шум не штрафують - МОЗ

ЄС створює Аудиторську раду для контролю Ukraine Facility

За підготовку законопроєкту про перехідне правосуддя на деокупованих територіях відповідає Мін'юст, що передбачено стратегією реінтеграції населення ДОТ - Верещук

Кількість постраждалих від ракетного удару по Полтавському району зросла до 16 людей

Покровський напрямок залишається найбільш напруженим протягом доби - Генштаб ЗСУ

Зеленський про Саміт миру: Це успіх України, але темп ми збавляти не будемо, мир - це завжди шлях

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА