18:58 25.04.2024

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

2 хв читати
До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Микола Сольський подав заяву про відставку з посади міністра аграрної політики та продовольства України, Верховна Рада розгляне її на одному з найближчих пленарних засідань, повідомив голова парламенту Руслан Стефанчук.

"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посади міністра аграрної політики та продовольства України. Заяву буде розглянуто на одному з найближчих пленарних засідань", - написав він на сторінці фейсбуці у четвер.

Міністерство аграрної політики та продовольства, зі свого боку, оприлюднило коментар Сольського про подану до парламенту заяву.

"Так, я написав заяву про відставку з посади міністра. В такій ситуації вважаю це правильним кроком. Вирішить Верховна Рада прийняти мою відставку, буду вдячний за таке рішення, вирішить, що я маю працювати далі - продовжу працювати", - пояснив він.

Як повідомлялося, 23 квітня НАБУ повідомило Сольському про підозру в заволодінні державною землею на 291 млн грн і спробі заволодіти землею ще на 190 млн грн.

Міністр, зі свого боку, заявив, що "події, щодо яких, за інформацією НАБУ, повідомлено про підозру мені та щодо яких поширюється інформація в ЗМІ, стосуються періоду 2017-2018 рр., тобто в час, коли я був адвокатом та не був ані міністром аграрної політики та продовольства України, ані головою комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики".

За його інформацією, обставини семирічної давнини стосуються спору між держпідприємствами та фізособами, зокрема військовими АТО, за землі, надані їм у володіння відповідно до закону.

Провідні аграрні асоціації 25 квітня звернулися до Вищого антикорупційного суду (ВАКС) із клопотанням про взяття на поруки Сольського, а також висловили довіру роботі Мінагрополітики.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) під час судового розгляду в четвер заслухав сторони обвинувачення і захисту. Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури вимагав для чинного міністра затримання, а в разі ухвалення рішення про звільнення на поруки двох представників аграрних асоціацій - голови Всеукраїнського аграрного форум Марії Дідух і заступника керівника Всеукраїнської аграрної ради Дениса Марчука - заборонити Сольському спілкування з іншими підозрюваними, виїзд із Києва, носити електронний браслет і сплатити як заставу 200 млн грн.

Згідно з трансляцією засідання, суд оголосив перерву і продовжить розгляд клопотання САП у п'ятницю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У США перша група українських пілотів завершила навчання на винищувачах F-16 - ЗМІ

Керівництво ЄС підтримує пропозицію лідерів Польщі та Греції створити "спільний щит ППО"

Китайські винищувачі під час навчань у Тайванській протоці завдали імітаційних ударів по "військових об'єктах"

Окупанти за день обстріляли вісім громад Сумської області, зафіксовано понад 100 вибухів

Окупанти завдали два удари по Харкову, пошкоджено нежитлові приміщення та житлові будинки

Єрмак під час саміту UNITED24: Україні не потрібен будь-який мир, нам потрібен справедливий мир

Від початку доби було 88 бойових зіткнень, на Покровському напрямку ворог атакував 22 рази за підтримки авіації

Окупанти за добу випустили по Україні 13 ракет і завдали 37 авіаударів із застосуванням 47 КАБів

НБУ планує обмежити Р2Р перекази на час війни 30-ма операціями до 100 тис. грн на місяць

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА