14:57 27.03.2023

Комісаром українського павільйону на Венеційській архітектурній бієнале 2023 року призначено голову Держагентства розвитку туризму

2 хв читати
Комісаром українського павільйону на Венеційській архітектурній бієнале 2023 року призначено голову Держагентства розвитку туризму

Комісаром українського павільйону на міжнародній виставці Biennale Architettura 2023: The Laboratory Of The Future, що триватиме з 20 травня до 26 листопада 2023 року, призначено голову Державного агентства розвитку туризму України Мар'яну Олеськів, повідомили у пресслужбі Міністерства освіти і науки України, територій та інфраструктури України у відповідь за запит "Інтерфакс-Україна".

"Враховуючи важливість представлення України на міжнародних заходах та необхідності проведення ефективних переговорів з організаторами виставки для участі України цього року та якісного представлення в майбутньому, міністерство призначило комісаром українського павільйону на виставці сучасного мистецтва 18-ї Архітектурної венеційської бієнале 2023 року України Мар'яну Олеськів", - повідомив заступник міністра Мінвідновлення Сергій Деркач, на якого посилається пресслужба відомства.

Венеційська бієнале (La Biennale di Venezia) – одна з провідних виставок, кожні парні роки проходить художня, а непарними – архітектурна. Відповідно до її правил, компетентний урядовий орган країни-учасниці призначає комісара, що належить до відповідного органу влади, або уповноваженого держустанови, що представляє країну.

Як прямий представник влади країни комісар гарантує прозорість організаційного процесу, контролює проєкт національної участі та є відповідальним за виставку у павільйоні країни відповідно до вимог заходу та за дотримання культурних та організаційних стандартів.

Україна регулярно представлена на мистецькій бієнале у Венеції, за процедурні питання відповідає Міністерство культури та інформаційної політики (МКІП). Однак, як констатується у відповіді Мінвідновлення, на архітектурній бієнале вона не була представлена із власним національним продуктом, що "в свою чергу негативно позначається на іміджі нашої країни в сфері архітектури".

Минулого року тривала робота щодо передання повноважень із формування проєкту від Мінрегіону до МКІП. На запит агентства "Інтерфакс-Україна" у пресслужбі МКІП відповіли, що проведено роботу з розробки нормативно-правових проєктів актів, згідно з якими мало відбуватися формування складу комісії для конкурсного відбору куратора/кураторської групи. Зокрема, було розроблено та направлено наприкінці минулого року на погодження до Мінрегіону проєкт Порядку конкурсного відбору куратора/кураторської групи для подання національного архітектурного проєкту на Міжнародній архітектурній виставці – Венеційській бієнале. Проте повноваження щодо формування продукту для міжнародної виставки збережено за Мінрегіоном, який після реорганізації увійшов до складу Мінвідновлення, і менш ніж за два місяці до бієнале було призначено комісара павільйону.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА