07:22 08.09.2022

Міненерго підтвердило заборону урядом експорту українського коксівного вугілля

2 хв читати
Міненерго підтвердило заборону урядом експорту українського коксівного вугілля

Кабінет Міністрів на засіданні 7 вересня ухвалив постанову "Про внесення зміни до додатку 1 до постанови Кабінету міністрів України від 29 грудня 2021 р. №1424", яка передбачає внесення коксівного вугілля до переліку товарів, експорт яких заборонено.

"Це рішення було ухвалено з метою забезпечення належної підготовки та проходження опалювального сезону, зокрема накопичення достатніх запасів палива для теплової генерації", - повідомляється на сайті Міненерго 6 вересня.

Ще одна з цілей ухвалення рішення полягає у запобіганні зловживанням та маніпуляціям з якістю вугілля, які можуть бути використані для роботи теплової генерації під час опалювального сезону, а натомість направлятися на експорт, повідомили у Міненерго.

Як пояснили в міністерстві, державними стандартами дозволяється використовувати коксівне вугілля у складі паливних сумішей для ТЕС, ТЕЦ та котелень.

"Таким чином коксівне вугілля може розглядатися як складова паливного балансу для теплової генерації в рамках підготовки до осінньо-зимового періоду 2022/23", - наголосили у відомстві.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів на засіданні у середу повністю заборонив експорт українського вугілля, повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у своєму телеграм-каналі.

"Внесено зміни до обсягів квот товарів, експорт яких підлягає ліцензуванню, затверджених постановою Кабінету міністрів від 29 грудня 2021 року № 1424, щодо повної заборони експорту вугілля українського походження", - написав Мельничук.

Раніше Кабінет міністрів постановою від 10 червня 2022 року №666 вніс аналогічні зміни до постанови від 29 грудня 2021 року № 1424, встановивши нульові квоти та заборонивши тим самим експорт природного газу, мазуту, а також вугілля кам'яного, антрациту, брикетів, окати аналогічних видів твердого палива, отриманих з кам'яного вугілля, крім коксівного вугілля.

За даними Державної митної служби, експорт Україною вугілля від початку 2022 року становив 450,6 тис. тонн на $145,917 млн, зокрема у Словаччину – на $93,349 млн, Польщу – на $34,084 млн, Угорщину – на $15,919 млн, інші країни – на $2,565 млн.

У січні-липні-2021 експорт становив 0,2 тис. тонн на $0,025 млн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА