17:40 05.04.2022

Бізнеси SCM та Фонд Ріната Ахметова надали 1,4 млрд грн допомоги населенню та військовим від початку повномасштабного вторгнення РФ

2 хв читати
Бізнеси SCM та Фонд Ріната Ахметова надали 1,4 млрд грн допомоги населенню та військовим від початку повномасштабного вторгнення РФ

Міжнародна інвестиційна компанія SCM, Фонд Ріната Ахметова та футбольний клуб "Шахтар" передали близько 1,4 млрд грн, або майже $48 млн на допомогу Україні з 24 лютого 2022 року до 4 квітня 2022 року включно, повідомила SCM на своєму сайті у вівторок.

"Кожен бізнес Ріната Ахметова, його благодійний фонд і ФК "Шахтар" роблять усе можливе, щоб допомогти людям, містам та державі вистояти у війні з Росією. Задля того, щоб допомогу отримали та відчули якомога більше людей, її напрямки та обсяги визначаються в координації з центральною та місцевою владою", – зазначено в повідомленні.

Згідно з ним, до цієї суми, зокрема, входить гуманітарна допомога цивільним (продукти харчування, медикаменти, речі першої необхідності, евакуація), а також підтримка ЗСУ і територіальної оборони (ТрО) у десятках міст (одяг, засоби індивідуального захисту, аптечки тощо).

У компанії уточнили, що SCM у перші дні російського вторгнення надала 100 млн грн територіальній обороні Києва, а "Метінвест" підготував близько 6000 спальних місць для вимушених переселенців та забезпечує їх товарами першої необхідності. Крім того, зі сталі "Метінвесту" вже виготовили та передали близько 40 тис. залізних їжаків та тисячі пластин для бронежилетів. Група також закуповує засоби захисту для ЗСУ та ТрО на суму 345 млн грн, зазначено в повідомленні.

Крім цього, Фонд Ріната Ахметова від початку війни передав Україні понад 500 тис. одиниць медикаментів та понад 60 тис. продуктових наборів. За підрахунками БФ, його гуманітарна допомога допоможе вижити 720 тис. людей.

Зі свого боку група "ДТЕК" передала також близько 300 тонн вугілля для евакуаційних поїздів "Укрзалізниці" та 100 тонн для потреб місцевих громад. Раніше повідомлялося про безкоштовне постачання в березні е/е медичним закладам, військовим, силовим структурам та виробникам хліба в Києві, Донецькій та Дніпропетровській областях на 32 млн грн.

SCM – міжнародна інвестиційна компанія, представлена у семи країнах Європи та Північній Америці. Галузеві холдинги та виробничі активи SCM працюють у гірничо-металургійній, енергетичній, банківській, телекомунікаційній, мас-медійній, транспортній, сільськогосподарській, страховій та інших галузях.

До портфеля SCM входять "Метінвест", група "ДТЕК", ПУМБ, "Укртелеком", "Медіа Група Україна", UMG Investments, "Лемтранс", ЕСТА, HarvEast, "АСКА", "АСКА-Життя" та інші – загалом понад 500 компаній і підприємств, на яких працюють близько 200 тис. людей.

Кінцевим бенефіціаром SCM є підприємець Рінат Ахметов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посівна-2024 випереджає на 8,3% минулорічну - посіяно 476,7 тис. га ярих

РФ останніми атаками вибила 10-12% наявної в березні потужності генерації е/е - директор ЦДЕ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА